Λιβύη: Το λιμενικό περισυνέλεξε 948 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη

Λιβύη: Το λιμενικό περισυνέλεξε 948 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λιμενικό της Λιβύης περισυνέλεξε 948 Αφρικανούς μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτά στη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε χθες Κυριακή, ενώ ανέσυρε και 10 πτώματα από τη θάλασσα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και ένας αυτόπτης μάρτυρας σε ναυτική βάση.

Μετά τις χθεσινές διασώσεις ο αριθμός των κυρίως Αφρικανών μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο κατά την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ιταλία ανέρχεται σε 2.000 σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Η δυτική ακτή της Λιβύης αποτελεί βασική περιοχή αναχώρησης για χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τις διώξεις στις χώρες καταγωγής τους και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο αριθμός των μεταναστών που αποπειράθηκαν να περάσουν στην Ιταλία έχει μειωθεί σημαντικά από τον Ιούλιο του 2017 όταν μια ένοπλη οργάνωση εκδίωξε τους διακινητές μεταναστών από την περιοχή έπειτα από συμφωνία με την Ιταλία.

«Το λιμενικό περισυνέλεξε διάφορες ομάδες παράτυπων μεταναστών. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από 97 άτομα που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό και η δεύτερη ομάδα αποτελείται από 361 πρόσφυγες σε δύο φουσκωτά», ανακοίνωσε ο Αγιούμπ Κάσεμ εκπρόσωπος του λιβυκού λιμενικού.

«Η δεύτερη ομάδα μεταφέρθηκε στην πόλη Κουμς», επεσήμανε ο Κάσεμ, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν 110 γυναίκες και 70 παιδιά.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρών στην άφιξη ενός άλλο πλοίου του λιμενικού της Λιβύης στη ναυτική βάση Αμπού Σίταχ της Τρίπολης δήλωσε ότι έφτασε εκεί μια τρίτη ομάδα αποτελούμενη από 490 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν στα ανοικτά της πόλης Καραμπούλι. Μεταξύ τους είναι 75 γυναίκες και 20 παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή