Διαφωνίες στους ΑΝΕΛ για διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Διαφωνίες στους ΑΝΕΛ για διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ερωτήματα για τη συνοχή των ΑΝΕΛ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σχετικά με τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Ο κ. Κουίκ τάχθηκε υπέρ, δηλώνοντας μάλιστα πως θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ για να επικρατήσουν οι απόψεις του. Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα (ΕΡΤ1) πως οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι «διακριτοί», υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός Kράτους – Εκκλησίας». Σημείωσε, ωστόσο, πως πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» και προέβλεψε πως η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματός του θα είναι «ζωηρή». Το γεγονός ότι επρόκειτο για απόψεις που εκφράζουν τον ίδιο, επιβεβαιώθηκε πριν αλέκτορα φωνήσαι. Με επίσημη τοποθέτησή τους οι ΑΝΕΛ, μέσω του εκπροσώπου Θ. Τοσουνίδη, ανέφεραν πως:

«Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές», προσθέτοντας πως «η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς». Ο κ. Τοσουνίδης υπογράμμισε ακόμα πως «πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του ελληνικού λαού» και πως «θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία». Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος του κόμματος προανήγγειλε πως «τις επόμενες ημέρες ο κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή