Ζάεφ: Οι πολίτες της ΠΓΔΜ μπορούν πλέον να πουν «Ναι σε μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

Ζάεφ: Οι πολίτες της ΠΓΔΜ μπορούν πλέον να πουν «Ναι σε μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση της Ε.Ε. για το πότε θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπργαμτεύσεις της ΠΓΔΜ στην ένωση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία. 

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τοποθετείται χρονικά στον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί «μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα», σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό. 

«Πρόκειται για μια υπέρχοη μέρα για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Είναι σπουδαία η αναγνώριση. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2019. Η Ε.Ε. και οι ηγέτες των κρατών – μελών αναγνώρισαν την "Μακεδονία" ως χώρα που υπόκειται σε θετικές αλλαγές», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, ο δρόμος προς τις μεταρρυθμίσεις είναι πλέον μη αναστρέψιμος. «Μένουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις. Πλέον, οι πολίτες της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" μπορούν να πουν «Ναι, σε μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία"», έγραψε χαρακτηρισιτκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή