Ovac στο Cavo Tagoo Mykonos: Η πιο hot συνεργασία του καλοκαιριού παίζει στη Μύκονο

Ovac στο Cavo Tagoo Mykonos: Η πιο hot συνεργασία του καλοκαιριού παίζει στη Μύκονο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρόνης Δαμαλάς, Ευριπίδης Αποστολίδης και Cavo Tagoo φέρνουν το Ovac της Σαντορίνης στο νησί των ανέμων.

Η θέση: Χτισμένο επάνω σε βράχο, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, σε περπατητή απόσταση από τη Χώρα της Μυκόνου, το πολυτελές ξενοδοχείο Cavo Tagoo έχει πανοραμική θέα στο λιμάνι και στη Χώρα.

Η ατμόσφαιρα: Ινσταγκραμικό σκηνικό. Συνδυασμός σύγχρονης πολυτέλειας και κυκλαδίτικης αισθητικής σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, ανάλαφρο και σικάτο. Ο χώρος του εστιατορίου είναι μίνιμαλ, με τα μοντέρνα, ξύλινα τραπέζια να απλώνονται άνετα σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ως εκεί που πλέον δεν βλέπεις τίποτα άλλο παρά μόνο γαλάζιο. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται η κουζίνα με τα ορθάνοιχτα παράθυρα από όπου, αν καταφέρουμε και πάρουμε τα μάτια μας από τη θάλασσα, μπορούμε να παρατηρήσουμε όλη τη δράση να εξελίσσεται μπροστά μας.

Ovac στο Cavo Tagoo Mykonos: Η πιο hot συνεργασία του καλοκαιριού παίζει στη Μύκονο-1

Το φαγητό: Το όνομα του σεφ Χρόνη Δαμαλά έχει συνδεθεί με την ασιατική κουζίνα και συνεπώς αποτελεί εγγύηση η υπογραφή του στο Mediterranean/Asian μενού που σερβίρει εφέτος στο ολοκαίνουριο Ovac που πήρε τη θέση του Kiku και πλέον εκτός από τη Σαντορίνη, είναι και το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Cavo Tagoo στη Μύκονο. Κι ενώ ο Χρόνης Δαμαλάς συνεχίζει για 6η χρονιά τη συνεργασία του με το ξενοδοχείο, μια ολοκαίνουρια, δυνατή μεταγραφή έρχεται να ταράξει τα νερά της Μυκόνου. Ο πρώην restaurant manager της Σπονδής, Ευριπίδης Αποστολίδης, αναλαμβάνει το αντίστοιχο πόστο στο μυκονιάτικο Cavo Tagoo και αυτομάτως ανεβάζει το κασέ του Ovac, ως ο απόλυτος μαέστρος που εγγυάται την άψογη λειτουργία του.

Μαζί με μια καλοκουρδισμένη 35μελή μπριγκάντα, ο σεφ ετοιμάζει πιάτα που μιξάρουν μεσογειακά υλικά με εξωτικές πρώτες ύλες και αντλεί έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, όπως Ιαπωνία, Μεξικό και Περού. Τολμηρή ιδέα και άψογη εκτέλεση στη Σπανακόπιτα γκιόζα με κρέμα φέτας και μυρωδικά, μια 100% ελληνική γεύση σε συναρπαστική, γιαπωνέζικη μετάφραση. Το καρπάτσιο λαυράκι με τσίλι, πάσιον φρουτ και αχινό είναι κυριολεκτικά και χωρίς καμία υπερβολή το πιάτο του ονείρου! Δοκιμάσαμε επίσης τα έξοχα special sushi rolls του σεφ: το τραγανό ρολό με ταρτάρ σολομού, φρέσκια τρούφα, sisho και καρότο πίκλα, καθώς και το λαυράκι με αχινό, φρέσκο κόλιανδρο και τσίλι. Σερβίρουν επίσης ψητά από τη ρομπάτα, από rib eye και βασιλικές γαρίδες, μέχρι σολομό με αβοκάντο και χαλούμι με yuzu και μαρμελάδα τσίλι, αλλά και κλασικά πιάτα με το εξωτικό άγγιγμα του σεφ, όπως το γιουβέτσι αστακού και τα λιγκουίνι με βασιλικό καβούρι, ροζέ κρασί και λεμόνι.

Ovac στο Cavo Tagoo Mykonos: Η πιο hot συνεργασία του καλοκαιριού παίζει στη Μύκονο-2

Ο λογαριασμός: 50-70 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια μεσαίου μεγέθους λίστα, ούτε μικρή, αλλά ούτε και φλύαρη, που κάθε άλλο παρά κουράζει, έρχεται να πλαισιώσει το μενού προσφέροντας πολλές και καλές επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα, μη χάνοντας τον προσανατολισμό της που δεν είναι άλλος από τις Κυκλάδες. Υπεύθυνος για μια από τις λίγες ενδιαφέρουσες λίστες κρασιών του νησιού, είναι ο έμπειρος σομελιέ Μιχάλης Θεοδωράκης.

Επιπλέον πληροφορίες: Μη χάσετε το πρωινό που σερβίρεται στο Cavo Tagoo και το οποίο επιμελείται η ίδια δυνατή ομάδα. Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 19.00-01.00.

Cavo Tagoo Mykonos,

Μύκονος,

T/22890-20.100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή