Fox News: Στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Fox News: Στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο FOX NEWS, το οποίο θεωρείται προσφιλές στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ας σημειωθεί, πως μόλις μία ημέρα πριν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε πως η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Ελσίνκι, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν για τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή