Προκρίσεις με κάρτες και… σκοπιμότητα

Προκρίσεις με κάρτες και… σκοπιμότητα

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπεσε χθες η αυλαία της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και από αύριο οι καλύτερες 16 ομάδες θα μπουν στη σέντρα της νοκ άουτ φάσης με φόντο τα προημιτελικά του θεσμού.

Αγγλία, Βέλγιο χωρίς άγχος και Κολομβία, Ιαπωνία με πολύ σασπένς «σφράγισαν» τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια της α΄ φάσης, από την οποία ξεχώρισε ο αποκλεισμός της Γερμανίας, όμως τα χθεσινά ματς χαρακτήρισε η σκοπιμότητα, με την Ιαπωνία να παίρνει «κάρτα πρόκρισης» εν μέσω αποδοκιμασιών και την Αγγλία να παίζει για τη… δεύτερη θέση.

Στο Καλίνινγκραντ, Αγγλία και Βέλγιο (7ος όμιλος) είχαν να «επιλέξουν» μεταξύ της… εύκολης και της… δύσκολης «οκτάδας» της επόμενης φάσης, όντας πριν από το ματς σε σχεδόν απόλυτη ισορροπία (ίδιοι βαθμοί, ίδια διαφορά γκολ, ίδια επίθεση) πλην της μίας κάρτας περισσότερης που είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι», η οποία έδινε την πρώτη θέση στα «λιοντάρια» και αυτομάτως τη «διασταύρωση» με την οκτάδα-φωτιά της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης. Και είναι αλήθεια πως καμία ομάδα (με πολλές αλλαγές στις συνθέσεις) δεν μπήκε με… το μαχαίρι στα δόντια στο χθεσινό ματς. Πέραν του σουτ έξω από την περιοχή από τον Τίλεμανς στο 6΄ και μια κεφαλιά του Λόφτους Τσικ στο 35΄, τίποτα άλλο δεν θα έχουμε να θυμόμαστε από το α΄ ημίχρονο.

Προκρίσεις με κάρτες και… σκοπιμότητα-1

Το Βέλγιο νίκησε με 1-0 την Αγγλία.

Στο β΄ ημίχρονο, το ματς απέκτησε ενδιαφέρον αφού το Βέλγιο σκόραρε στο 51΄ όταν ο Γιανουζάι με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της αγγλικής εστίας για το 1-0, κάνοντας τους… Αγγλους οπαδούς να πανηγυρίσουν στις εξέδρες. Στο 66΄ ο Ράσφορντ αστόχησε σε τετ α τετ απέναντι στον Κουρτουά που βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει κόρνερ, στο 82΄ ο Φελαϊνί σταμάτησε σουτ του Γουέλμπεκ, στο 89΄ ο Πίκφορντ απέκρουσε σουτ του Μέρτενς, ενώ στο 90΄+1΄ ο Φελαϊνί έστειλε την μπάλα μόλις άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του ματς, με το Βέλγιο να πηγαίνει στο δύσκολο γκρουπ των «8».

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Αρνολντ (79΄ Γουέλμπεκ), Στόουνς (46΄ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Τζόουνς, Ρόουζ, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ, Ράσφορντ, Βάρντι.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βερμάελεν (74΄ Κομπανί), Μπογιατά, Ντεντόνκερ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τσαντλί, Θ. Αζάρ, Γιανουζάι (86΄ Μέρτενς), Τίλεμανς, Μπατσουαγί.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Τυνησία πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ ύστερα από 40 χρόνια, κόντρα στον Παναμά με 2-1, με γκολ των Φακρεντίν Μπεν Γιουσέφ (51΄) και Γουαμπί Καζρί (66΄ – σημ. ήταν το 2500ό γκολ των Παγκοσμίων Κυπέλλων). Ο Παναμάς είχε ανοίξει το σκορ στο 33΄ με τον Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες.

Οι κίτρινες κάρτες έκριναν χθες μια θέση στους «16», για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, με τη Σενεγάλη να είναι το… θύμα. Μετά τη νίκη της Κολομβίας επί της Σενεγάλης με 1-0 (χάρη σε γκολ του Γέριν Μίνα στο 74΄) και της Πολωνίας επί της Ιαπωνίας με το ίδιο σκορ, προέκυψε ισοβαθμία των Ασιατών με τους Αφρικανούς στη 2η θέση του 8ου ομίλου. Και οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν 4 βαθμούς, έχοντας πετύχει από 4 γκολ. Μάλιστα, είχαν δεχθεί από 4 γκολ. Επιπλέον, το μεταξύ τους παιχνίδι είχε έρθει ισόπαλο 2-2. Αλλά δεν ήταν όλα ίδια. Οι Ασιάτες είχαν δεχθεί 4 κίτρινες κάρτες και οι Αφρικανοί 6. Ετσι, οι κάρτες τους… καταδίκασαν με αποτέλεσμα μαζί με την πρωτοπόρο του ομίλου Κολομβία (συγκέντρωσε 6 βαθμούς) να προκριθεί η Ιαπωνία και να μείνει τρίτη η Σενεγάλη. Συν τοις άλλοις, στην τρέχουσα διοργάνωση δεν θα υπάρξει στη νοκ-άουτ φάση εκπρόσωπος της Αφρικής, κάτι που συνέβαινε συνεχώς από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Κ. Εντιάι, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74΄ Βαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκανά, Μανέ, Μπαλντέ (80΄ Κονατέ), Νιάνγκ (86΄ Σακχό).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Αριας, Ντ. Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα, Ουρίμπε (83΄ Λέρμα), Κ. Σάντσες, Κουαδράδο, Χάμες (31΄ Μουριέλ), Κιντέρο, Φαλκάο (89΄ Μπόρχα).

Με γκολ του Γιαν Μπεντνάρεκ στο 59΄, η αποκλεισμένη Πολωνία επικράτησε με 1-0 των Ασιατών. Οι Ιάπωνες έπαιξαν με τη «φωτιά», απογοήτευσαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικώς πήραν το εισιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο 15λεπτο, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε τη διάθεση να επιτεθεί, με αποτέλεσμα να ακουστούν έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Γ. Σάκαϊ, Ναγκατόμο, Χ. Σάκαϊ, Γιοσίντα, Μακίνο, Μούτο (82΄ Χασέμπε), Γιαγκαμούτσι, Σιμπασάκι, Ουσάμι (65΄ Ινούι), Οκαζάκι (47΄ Οσάκο).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα (80΄ Πέτσκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέτζερτσικ, Ζιελίνσκι (79΄ Τεόντορτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή