ΚΟΣΜΟΣ

Bundestag: Εγκρίθηκε η απόφαση του Eurogroup

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βερολίνο

Το πράσινο φως έλαβε από το γερμανικό Κοινοβούλιο (Bundestag) η απόφαση του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, με τον υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς να επισημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί τα τελευταία χρόνια. «Θέλουμε να μη σταματήσουν οι προσπάθειες της Ελλάδας. Επιθυμούμε η πολιτική της χώρας να συνεχίσει και στο μέλλον βάσει των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Η εποπτεία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο κ. Σολτς επεσήμανε πως με την εποπτεία μετά το πρόγραμμα «εξασφαλίζουμε ότι στο μέλλον η Ελλάδα θα συνεχίσει την πολιτική μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε πολλές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην παρούσα φάση η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι πολίτες σήκωσαν μεγάλο βάρος και, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο για «δείγμα αλληλεγγύης» και «μήνυμα ότι μαζί είμαστε ισχυροί». «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τώρα τα περιθώρια θα γίνουν κάπως μεγαλύτερα και θα μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει η οικονομική επιτυχία της χώρας». Επίσης, ο κ. Σολτς, χαρακτηρίζει καλή την είδηση σχετικά με την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, διότι καταδεικνύει ότι «η

Ευρώπη έχει μεγάλη δύναμη». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η τελευταία δόση στοχεύει στο να «συνοδεύσει» την αποπληρωμή των δανείων μέσω πρόσβασης στις χρηματαγορές.

Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη Καθημερινή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ