Αιχμές Καμμένου για Κοτζιά: Κακή η συμφωνία

Αιχμές Καμμένου για Κοτζιά: Κακή η συμφωνία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος, θα προσπαθήσει να την μπλοκάρει.

«Η συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για είσοδο στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, θα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται μέσα στη συμφωνία. Δημοψήφισμα στα Σκόπια, αλλαγές και κύρωση των δύο συμφωνιών», είπε συγκεκριμένα ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συνέχισε:

«Δεν έχουν κανένα μέλλον τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αν δεν κυρωθεί η συμφωνία και όσο αφορά την Ελλάδα, εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού».

«Δεν έχει καμία ισχύ ούτε κανένα δεσμευτικό κείμενο πρόκειται να υπάρξει», πρόσθεσε.

«Οι προσδοκίες οι οποίες ο κ. Ζάεφ προσπαθεί να καλλιεργήσει στη χώρα του είναι δικό του θέμα. Οι πιθανές ευχές από τον καθένα, είναι ξεχωριστές από την εξωτερική πολιτική της χώρας και από τα κείμενα τα οποία υπάρχουν. Η συμφωνία για μένα είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω», είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει για κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές», πρόσθεσε ενώ, αναφορικά με τη χθεσινή του απουσία από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι είχε ραντεβού την ώρα της συνεδρίασης.

Η απουσία του κ. Καμμένου, πάντως, πυροδότησε εκ νέου τη συζήτηση για το ρευστό πολιτικό σκηνικό, που δεν λέει να καταλαγιάσει.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα δεδομένα προέκυψαν από την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και από την τοποθέτηση του μικρού κυβερνητικού εταίρου, κ. Καμμένου, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια. Στο σύνολό τους οι πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν να «χαρτογραφήσουν» τις εξελίξεις έγκαιρα, προκειμένου να αντλήσουν τα μέγιστα οφέλη από αυτές.

Αν και ήδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει συζητήσεις για την πιθανότητα ενίσχυσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με βουλευτές του Ποταμιού, η δήλωση του κ. Σπύρου Δανέλλη, του πιο ανοιχτά υποστηρικτικού προς την κυβέρνηση βουλευτή του Ποταμιού, ότι εάν φύγει από το κόμμα του θα παραδώσει την έδρα, έβαλαν φρένο στις συζητήσεις αυτές. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβερνητική ηγεσία που εκτιμούν πως είναι πιο χρήσιμο στον ΣΥΡΙΖΑ ένα φιλικό προς την κυβέρνηση και τις επιλογές της Ποτάμι από την απλή προσχώρηση κάποιων στελεχών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή