Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στα Χανιά

Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στα Χανιά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη στην ορεινή περιοχή «Σπίνα» Κανδάνου εξακολουθεί να βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική, καθώς και δασική έκταση.

Η φωτιά αρχικά εξελίχθηκε κοντά σε μικρό οικισμό και ζητήθηκε από τους κατοίκους να μεταφερθούν, για προληπτικούς λόγους, σε άλλο σημείο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση κοντά στο κύριο μέτωπο της φωτιάς.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες , τρία πεζοπόρα τμήματα υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου – Σελίνου και του δήμου Πλατανιά , εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια και κάτοικοι της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που αυτή την ώρα κινείται σε υψηλότερο σημείο μακριά από τον οικισμό, συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, πραγματοποιώνας – παρά τους ανέμους – ρίψεις νερού.

Από την φωτιά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ούτε σε κτηνοτροφικές περιουσίες που υπάρχουν στην περιοχή, ωστόσο, ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης και ο Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή