Πυρά Βενιζέλου κατά Μοσκοβισί

Πυρά Βενιζέλου κατά Μοσκοβισί

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eίναι μέσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής η ενθάρρυνση και τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού;» Με αυτό το ρητορικό ερώτημα προς τον Πιερ Μοσκοβισί –που τέθηκε στον Αθήνα 9,84– ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον «έσφαξε με το βαμβάκι» για τις αβρότητες που επέλεξε απέναντι στην κυβέρνηση. «Πρέπει να αναρωτηθεί ο κ. Μοσκοβισί», προσέθεσε δηκτικά, αν η δουλειά της Επιτροπής είναι «να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα» (σ.σ.: τυχοδιωκτισμού και εθνολαϊκισμού).

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στην εξίσωση με διακριτικό μεν, αλλά σαφή τρόπο και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως το ερώτημα αυτό πρέπει να το εξετάσει η Επιτροπή «υπό τον κ. Γιούνκερ».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική και στον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη γενικότερη στάση από τη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι σήμερα. «Ο κ. Καμμένος γελοιοποιεί τα πάντα, γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια και, βεβαίως, γελοιοποιεί και τον ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Αμυνας, διότι η συμπεριφορά αυτή είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα», δήλωσε, προσθέτοντας πως με τη συμπεριφορά του «δεν μας επιτρέπει να έχουμε πια κανένα σοβαρό κριτήριο για την αξιολόγηση των πολιτικών συμπεριφορών, γιατί όλα έχουν γίνει, πραγματικά, κενά περιεχομένου».

«Εγκαίνια» με Σημίτη

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος θα παρευρεθεί σήμερα σε εκδήλωση του νέου ομίλου ιδεών «Τhe Catalyst» που διοργανώνει την πρώτη συζήτηση με θέμα «Αξιοκρατία και Δημοκρατία». Η πρωτοβουλία της γέννησης ενός νέου ομίλου ιδεών ανήκει στον νομικό Παναγιώτη Περάκη και την Αθηνά Δρέττα, στέλεχος του Ποταμιού. Στόχος του ομίλου, που προφανώς έχει αναφορές στον προοδευτικό χώρο, είναι να καταδείξει πως μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, πέρα και πάνω από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές, είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα όπως η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες. Στις εργασίες της πρώτης αυτής συζήτησης θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Μπέριτ Ράις-Αντερσεν, πρόεδρος της Επιτροπής Απονομής Νομπέλ Ειρήνης, ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο διεθνής εμπειρογνώμων πολιτιστικών δραστηριοτήτων Φίλιππος Δρακονταειδής. Το «παρών» στο εναρκτήριο λάκτισμα του ομίλου αναμένεται να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή