Βουλή: Παραιτείται τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος ο Δ. Καμμένος

Βουλή: Παραιτείται τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος ο Δ. Καμμένος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα του αξιώματος του Αντιπροέδρου της Βουλής εξέφρασε σήμερα το πρωί ο κ. Δημ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.

Οπως ανέφερε σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «πολύ καλό κλίμα», προσθέτοντας ότι τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων στην οποία θα συμμετάσχει, θα είναι εκείνη που προγραμματίζεται για την Δευτέρα.

«Αμέσως μετά θα παραιτηθώ» πρόσθεσε, δρομολογώντας έτσι εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα την διαδικασία εκλογής του αντικαταστάτη του.

Υπενθυμίζεται πως ζήτημα αντικατάστασης του κ. Καμμένου στο Προεδρείο της Βουλής προέκυψε μετά από την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ – εξαιτίας την επιλογής του να υπερψηφίσει την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που είχε καταθέσει η ΝΔ. Βάσει παράδοσης και Κανονισμού της βουλής, οι θέσεις των αντιπροέδρων κατανέμονται ουσιαστικά σε στελέχη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων βάσει της δύναμής τους.

Μετά την διαγραφή του ο κ. Καμμένος δεν εκπροσωπούσε παρά μόνο τον εαυτό του, έλεγε προ ημερών ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή. Ως γνωστόν, αν ο κ. Καμμένος επέμενε στην αρχικώς διατυπωθείσα θέση του να μην παραιτηθεί, τότε αναπόφευκτα αριθμός βουλευτών από τη συγκυβέρνηση θα κατέθετε πρόταση μομφής σε βάρος του, καθώς άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της «τάξης» σε αυτό το ζήτημα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν προβλέπεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή