ZENITH Defy Classic Collection

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ολοκαίνουρια συλλογή που ήρθε για να μείνει μας συστήνει η ελβετική Zenith. Ονομάζεται Defy Classic και είναι σχεδιασμένη για να ακολουθεί τον σύγχρονο άντρα σε κάθε στιγμή της καθημερινής του ζωής. Είναι ένας άριστος συνδυασμός υψηλής τεχνογνωσίας, υψηλών επιδόσεων και ελβετικής αξιοπιστίας με μία ιδιαιτέρως κομψή και ταυτόχρονα casual εμφάνιση.

ZENITH Defy Classic Collection-1

Η κάσα των Defy Classic είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, υλικό που ως γνωστόν είναι εξαιρετικά ελαφρύ –σημαντικά ελαφρύτερο από το ανοξείδωτο ατσάλι–, πολύ σκληρό και ανθεκτικό. Διακρίνεται από τις κομψές γραμμές, το διαχρονικό μέγεθος στα 41 mm (ενώ το πάχος της είναι 10,75 mm), τη στιβαρή κατασκευή και διατίθεται σε δύο εκδοχές, με κλασικό ή skeleton καντράν.

ZENITH Defy Classic Collection-2
ZENITH Defy Classic Collection-3

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή είναι η skeleton εκδοχή, με καντράν που σχηματίζει το χαρακτηριστικό αστέρι-σύμβολο της Zenith και αποκαλύπτει τον μηχανικό μικρόκοσμο του καινούριου αυτόματου caliber Zenith Elite 670, ο οποίος έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και λεπτομερές φινίρισμα. Έχει συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), τροχό και μοχλό διαφυγής από πυρίτιο και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

ZENITH Defy Classic Collection-4

Κλείνοντας το μάτι στο παρελθόν της, η Zenith επέλεξε για τον δακτύλιο των λεπτών που περιβάλλει το καντράν, την ίδια απόχρωση του μπλε που είχε και ο θρυλικός χρονογράφος της El Primero του 1969.

ZENITH Defy Classic Collection-5

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η ένδειξη της ημερομηνίας. Ο «σκελετωμένος» δίσκος της από μαυρισμένο μέταλλο είναι ορατός περιμετρικά και η ημερομηνία «διαβάζεται» στο ειδικό παράθυρο στο 6, επάνω σε λευκό φόντο.

ZENITH Defy Classic Collection-6

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον ειδικά σχεδιασμένο ρότορα σε σχήμα αστεριού, με το ωραίο σατινέ φινίρισμα.

ZENITH Defy Classic Collection-7

Η εκδοχή με κλειστό καντράν είναι πιο «ήσυχη», για ανθρώπους που επιμένουν σε κλασικές, διαχρονικές επιλογές. Εδώ το καντράν είναι στο ίδιο βαθύ μπλε, με φινίρισμα ηλιακών ακτίνων, η ημερομηνία βρίσκεται στην καθιερωμένη θέση 3, και οι ευμεγέθεις ενδείξεις των ωρών καθώς και οι δείκτες φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova® SLN C1, για να είναι ευανάγνωστοι σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Τα Defy Classic τυλίγονται γύρω από τον καρπό είτε με ενιαίο μπρασελέ από σατινέ τιτάνιο…

ZENITH Defy Classic Collection-8

…είτε με κομψό λουράκι από μαύρο καουτσούκ επενδεδυμένο εξωτερικά με μπλε δέρμα αλιγάτορα …

ZENITH Defy Classic Collection-9

…ενώ, εάν δεν θέλετε να αποχωρίζεστε το ρολόι σας ακόμη και στις πιο έντονες αθλητικές δραστηριότητές σας, μπορείτε να επιλέξετε σπορ λουράκι από μπλε ή μαύρο καουτσούκ. Όλα τα μοντέλα είναι στεγανά μέχρι 100 μ. βάθος.

 

ZENITH Defy Classic Collection-10
ZENITH Defy Classic Collection-11

 

Και επειδή η αξία ενός μοντέλου υψηλής ωρολογοποιίας βρίσκεται στις λεπτομέρειες, αξίζει να δείτε το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Zenith και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή