Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις περιμένουμε το Σάββατο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Στερεά, στη Βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες.

Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται επίσης να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς, αλλά στα παράκτια τμήματα του νομού οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή