Β. Κορέα: «Απογοητευτικές» οι συνομιλίες με ΗΠΑ, επικίνδυνη η στάση τους

Β. Κορέα: «Απογοητευτικές» οι συνομιλίες με ΗΠΑ, επικίνδυνη η στάση τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως εξαιρετικά ανησυχητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των διήμερων διαβουλεύσεων που είχε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ.

Ας σημειωθεί, ότι η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Β. Κορέας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα νωρίτερα υποστήριξε ο Πομπέο, ο οποίος μάλιστα είχε αναφέρει πως υπήρξε πρόοδος σχεδόν σε όλα τα βασικά ζητήματα. Πόσο μάλλον, την ώρα που ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε επικίνδυνη την αμερικανική στάση, η οποία, όπως είπε, σύμφωνα με τους New York Times, προβληματίζει ιδιαιτέρως ενώ χαρακτήρισε τις επαφές ως απογοητευτικές.

Σύμφωνα με το βορειοκορετατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο αξιωματούχος κατηγόρησε ακόμη την αμερικανική αντιπροσωπεία ότι επιμένει σε μονομερή, πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Περιμέναμε ότι η αμερικανική πλευρά θα έρθει με μια εποικοδομητική ιδέα, πιστεύοντας ότι θα πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα», υπογράμμισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος συμπληρώνοντας: «Επειτα από τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου, η εμπιστοσύνη μεταξύ της χώρας μας και των ΗΠΑ εισέρχεται σε μια επικίνδυνη φάση, κατά την οποία η αποφασιστικότητά μας για αποπυρηνικοποίηση, η οποία είναι σταθερή, μπορεί να αλλάξει».

«Ο πιο γρήγορος τρόπος για την επίτευξη μιας συμφωνίας χωρίς πυρηνικά θα ήταν μια σταδιακή προσέγγιση, με την οποία και οι δύο πλευρές θα έκαναν βήματα ταυτόχρονα», ανέφερε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Πιονγγιάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή