Ταϊλάνδη: Το μίνι υποβρύχιο του Έλον Μασκ έτοιμο να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό

Ταϊλάνδη: Το μίνι υποβρύχιο του Έλον Μασκ έτοιμο να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των εταιρειών SpaceX και Tesla, ο Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι βρίσκεται σήμερα στην Ταϊλάνδη, στο σημείο όπου τέσσερα παιδιά και ο προπονητής τους παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά.

«Μόλις επέστρεψα από τη Σπηλιά 3. Το μίνι υποβρύχιο είναι έτοιμο, αν χρειαστεί», ανήρτησε ο Μασκ στον λογαριασμό του.

 

 

Παράλληλα ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο από το εσωτερικό της πλημμυρισμένης σπηλιάς μαζί με τους διασώστες.

Η Σπηλιά 3 βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο του συμπλέγματος σπηλαίων και εκεί έχει δημιουργηθεί η βάση των διασωστών που επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά.

Η ομάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών είναι περίπου δύο χιλιόμετρα πιο μακριά. Μέχρι στιγμής οκτώ από τα δώδεκα παιδιά έχουν διασωθεί, ενώ σήμερα ξεκινά η τρίτη φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων και του προπονητή τους.

Ο Μασκ έχει δηλώσει πως έστειλε στην Ταϊλάνδη ένα μίνι υποβρύχιο που έχει τη μορφή ενός σωλήνα και το οποίο κατασκευάστηκε από ένα κομμάτι που αποκολλήθηκε από έναν από τους πυραύλους Falcon της εταιρείας του SpaceX. Η διάμετρός του είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να περνά ακόμη και από τα πιο στενά σημεία των σπηλαίων, όμως αρκετά μεγάλη για να μπορεί να μπει μέσα ένα παιδί με τα χέρια διπλωμένα στον κορμό του.

 

 

Η συσκευή έχει υποβληθεί σε τεστ στις ΗΠΑ σε μια πισίνα, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε ο Ίλον Μασκ το Σαββατοκύριακο. Είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορούν να το τραβούν μέσα στο νερό δύτες. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα δεν χρειάζεται να κολυμπά ούτε να γνωρίζει να χρησιμοποιεί φιάλες οξυγόνου.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι ονόμασε το μίνι υποβρύχιο «Αγριογούρουνο», το όνομα της ομάδας ποδοσφαίρου των παιδιών.

«Θα το αφήσω εδώ για την περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον. Η Ταϊλάνδη είναι πραγματικά όμορφη», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή