Με αμείωτη ένταση η κόντρα Μπόμπολα – Καλλιτσάντση στον όμιλο «Ελλάκτωρ»

Με αμείωτη ένταση η κόντρα Μπόμπολα – Καλλιτσάντση στον όμιλο «Ελλάκτωρ»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν «επιθέσεις» μεταξύ των κύριων μετόχων του ομίλου «Ελλάκτωρ», λίγες εβδομάδες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου, στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να επιλέξουν ουσιαστικά μεταξύ δύο επιλογών, του προτεινόμενου διοικητικού συμβουλίου από τους αδελφούς Καλλιτσάντση, ή της πρότασης των κ. Λ. Μπόμπολα και Δ. Κούτρα. Παράλληλα, η κάθε πλευρά έχει καταθέσει το δικό της σχέδιο για το πώς πρέπει να αναδιοργανωθεί ο όμιλος, ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικαιροποιημένη και συντομευμένη έκδοση της πρότασης των κ. Μπόμπολα – Κούτρα, η οποία αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο της εταιρείας τις προηγούμενες ημέρες, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η αντικατάσταση του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου σε μια γενική συνέλευση (όπως δηλαδή προτείνουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση) δεν συνάδει με τον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης της «Ελλάκτωρ». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 5.2 (ανάδειξη υποψήφιων μελών του Δ.Σ.), «θα πρέπει να αποφεύγεται η αντικατάσταση του συνόλου των μελών σε μία και μόνη γενική συνέλευση, και η διαδοχή των μελών του Δ.Σ. να συντελείται σταδιακά».

Επιπλέον, όπως τονίζουν, «η ανεξαρτησία του Δ.Σ. είναι σημαντική, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Οταν δεν συνοδεύεται από επαρκή πείρα (ειδικά στον σύνθετο τομέα των υποδομών), επαρκή γνώση του αντικειμένου της εταιρείας και ηγετικές ικανότητες, η «προστιθέμενη αξία» της είναι περιορισμένη. Ακριβώς για αυτόν το λόγο, ο κώδικας εταιρικής διακυβέρνησης έχει προβλέψει τη διαδοχική αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ., ώστε να υπάρχουν πάντα μέλη με εμπειρία και τεχνογνωσία ως προς το αντικείμενο του ομίλου», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Με τη σειρά τους, οι αδελφοί Καλλιτσάντση τονίζουν ότι «δεν χρειαζόμαστε μηχανικούς για το Δ.Σ. του ομίλου. Εχουμε μηχανικούς και μάλιστα εξαιρετικούς για τα εργοτάξιά μας. Αυτό το σχήμα – των ειδικών στις δραστηριότητες του ομίλου μελών του Δ.Σ. – μας έφερε ώς εδώ. Χρειαζόμαστε εξαιρετικούς επαγγελματίες για τη διοίκηση του ομίλου κι αυτούς πιστεύουμε πως βρήκαμε και προτείνουμε. Για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. επιλέξαμε προσεκτικά τα πρόσωπα, ώστε να διαθέτουν εμπειρία σε τομείς κρίσιμους για την αλλαγή. Πρόσωπα εγνωσμένης επάρκειας στα χρηματοοικονομικά, στα νομικά, στα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης κι αναδιοργάνωσης, με διεθνή προϋπηρεσία και διεθνοποιημένη αντίληψη», αναφέρουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα «πέρα – δώθε» στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς χθες η εισηγμένη ανακοίνωσε την παραίτηση τριών ακόμα μελών, των κ.κ. Ιωάννη Τζιβέλη, αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους, Μαρίας Μπόμπολα, μη εκτελεστικού μέλους και του Δημήτρη Χατζηγρηγοριάδη, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους. Την προσεχή Πέμπτη, 12 Ιουλίου, το Δ.Σ. της εταιρείας θα εκλέξει τα νέα μέλη και θα ορίσει νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή