Η παρέα, ο καφές και ο στοχασμός

Η παρέα, ο καφές και ο στοχασμός

Κύριε διευθυντά

Το άρθρο της κ. Γιώτας Συκκά στην εφημερίδα σας, στις 23/6/2018, με τίτλο «Η πολιτιστική κληρονομιά ως ένα εργαλείο ανάπτυξης», έδωσε το έναυσμα συζήτησης στη συντροφιά των υπέργηρων συνταξιούχων εκπαιδευτικών, κατά τη διάρκεια του πρωινού τους καφέ στη Φωκίωνος Νέγρη. Το συμπέρασμα της πολύωρης συζήτησης ήταν ότι ο ελληνισμός μεθοδικά τα τελευταία 2.000 χρόνια, ανεξαρτήτως αγώνων, θυσιών και κρατικής πολιτικής, συρρικνώνεται εδαφικά (1), ταπεινώνεται εθνικά (2) και αλλοιώνεται ιστορικά (3).

1. Κάποτε ήταν απλωμένος σε τρεις ηπείρους και επτά θάλασσες, επί των ημερών μας περιορίσαμε μέχρι και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο από τα 12 στα 6 ν.μ., που, σύμφωνα με τον προβαλλόμενο από τα μέσα ενημέρωσης φιλόλογο, είναι λέξη αυτόχθων προελληνική και το αλφάβητο της γλώσσας των γλωσσών είναι φοινικικής προέλευσης.

2. Είμαστε υπερχρεωμένοι για 100 χρόνια, και υφιστάμεθα τον ταπεινωτικό έλεγχο της ξενόφερτης τρόικας.

3. Στη βόλτα μας προ μερικών ετών στο κέντρο της πόλης, θαυμάζαμε ότι είχε απομείνει από το Λύκειο του Αριστοτέλη, επί της οδού Βασ. Σοφίας. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε η πινακίδα του…

Διαγορας Σωτηριου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή