Ενόχληση Βρυξελλών για τη διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Ενόχληση Βρυξελλών για τη διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την ενόχληση των Βρυξελλών από την ανακοίνωση του Έλληνα Πρωθυπουργού για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος, καθώς τόνισε ότι έγινε χωρίς κάποια συνεννόηση και πρόσθεσε ότι το μέτρο θα ισχύει μόνο μέχρι το τέλος του έτους.

Όσον αφορά στο κατά πόσο θα ισχύσουν οι περικοπές των συντάξεων από το 2019, ο ίδιος ανέφερε ότι μείωση τους είναι συμφωνημένη και θα ήταν «συνετό» από τη πλευρά της Ελλάδας να μην υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα της.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η  δήλωση του Α. Τσίπα για το ΦΠΑ στα νησιά μπήκε αμέσως σε ένα σαφές χρονικό πλαίσιο και είπε  πως «ότι ότι έγινε, έγινε» αλλά το μέτρο είναι σαφές ότι θα τελειώσει στο τέλος του έτους. Συγχρόνως αυτή η αιφνίδια αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συμπληρωμένο μνημόνιο το οποίο θα κληθούν την Πέμπτη το βράδυ να εγκρίνουν τα εκτελεστικά μέλη του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή, η οποία έχει πολύ μικρή δημοσιονομική επιβάρυνση, μόλις 24 εκατομμύρια, θα μπορούσε να προκαλέσει και καθυστέρηση στην απόφαση για εκταμίευση αλλά ότι ο ίδιος ελπίζει πως τελικά η απόφαση θα παρθεί κανονικά.

Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να μην εφαρμοστούν οι περικοπές των συντάξεων από το 2019 όπως έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο αξιωματούχος τόνισε πως «οι περικοπές είναι συμφωνημένες» και ότι θα ήταν σοφό από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να μην ξεκινήσει τώρα την συζήτηση που θα αφορά αλλαγές στο πρόγραμμα. «Θα ήταν σοφό η Ελλάδα να παραμείνει στην οικονομική της πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή