ΝΔ: Τροπολογία για ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού

ΝΔ: Τροπολογία για ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Ελληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους» τονίζει σε δήλωσή της, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν» προσθέτει.

«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας» σημειώνει η κ. Ζαχαράκη και καταλήγει:

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή