Διαδίκτυο: Ευκολίες σε μετακίνηση, διαμονή των νέων

Διαδίκτυο: Ευκολίες σε μετακίνηση, διαμονή των νέων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φοιτητές προγραμματίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα, λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο του Λονδίνου. Αναζητούν στο Διαδίκτυο εφαρμογές και πλατφόρμες που προσφέρουν εναλλακτικές οικονομικές δυνατότητες διαμονής, μετακίνησης και διατροφής.

Θα μείνουν και θα ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς στη χώρα μας για μερικές ημέρες, καθώς το θέμα της μεταπτυχιακής τους εργασίας είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που συμπλήρωσε δέκα χρόνια και δείχνει να ολοκληρώνεται.

«Οι τάσεις στην Ευρώπη –που κάποιες από αυτές ξεκίνησαν ως ιδέα και έγιναν επιχειρείν από ελληνικά μυαλά– είναι η χρήση εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα να επιμερίζονται τα έξοδα στη διάρκεια ενός ταξιδιού», μας αναφέρουν καθώς τους ρωτάμε ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αθήνα.

«Δηλαδή με ποιον τρόπο μοιράζεστε ή μειώνετε τα έξοδα σας;», είναι η επόμενη ερώτησή μας. «Διαμονή, επιλέγοντας τη λύση ενοικίασης ενός δωματίου σε ένα διαμέρισμα που ήδη κατοικεί μια οικογένεια. Οδικές μετακινήσεις σε πόλεις της χώρας μέσω εφαρμογών όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων αναζητούν άλλους ιδιώτες να μοιραστούν τα έξοδα της προγραμματισμένης διαδρομής τους. Κυκλοφορία στην πόλη με ενοικίαση ποδηλάτου ακόμη και για αποστάσεις μερικών λεπτών, από τις υπαίθριες στάσεις των δικύκλων που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό σε πολλά σημεία. Το ίδιο και για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα, καθώς δίνεται η δυνατότητα ενοικίασής τους και παράδοσής τους σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης. Ακόμη και το καθημερινό φαγητό αναζητείται από πλατφόρμες που υπάρχουν, με συνταγές που παραδίδονται στο μέρος διαμονής σου, από οικογένειες που διαθέτουν μερίδες από την κατσαρόλα ή το ταψί της νοικοκυράς. Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι βρίσκουμε παρόμοιες εφαρμογές και στην Ελλάδα, ενώ άλλες που δεν υπάρχουν θα έρθουν σύντομα, καθώς θα δημιουργούνται οι υποδομές», μας αναφέρουν.

Γιατί όμως κερδίζουν έδαφος οι νέες αυτές εφαρμογές;

Η μεγάλη διείσδυση του Διαδικτύου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ταυτόχρονα με τη λιτότητα που χαρακτηρίζει γενικότερα την Ευρώπη, οδηγεί σε αναζήτηση οικονομικών λύσεων από νέους και όχι μόνον.

Αλλαγή συνηθειών

Το κυριότερο, όμως, αλλάζουν οι εποχές και μαζί τους και οι συνήθειες. Από την έννοια του auto stop πριν από μερικά χρόνια στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς φυσικά χρέωση, ακόμη και της δωρεάν διαμονής σε κάποιες περιπτώσεις σε ταξιδιώτες, περνάμε πλέον στην εποχή των εφαρμογών μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Συνήθειες που διαδίδονται και γίνονται μόδα ανάμεσα στις νεότερες γενιές και στη χώρα μας προσφέροντας νέες εμπειρίες για τους πολλούς και πολλά χρήματα για εκείνους που καταφέρνουν και μετατρέπουν μια ιδέα σε επιτυχημένη εμπορική εφαρμογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή