Ρύθμιση για το πρόγραμμα Erasmus+

Ρύθμιση για το πρόγραμμα Erasmus+

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλλαγή της διάταξης νόμου που επικαλούνται το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να μη χορηγήσουν προκαταβολικά το 80% του ποσού που δικαιούνται όσοι φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα μετά την παρουσίαση του θέματος από την «Κ» (φύλλο 10/7), χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «η σχετική διάταξη είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνεία. Οπως και στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έτσι και στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο νόμος τους παρέχει τη δυνατότητα να προκαταβάλουν ως είθισται στους φοιτητές το 80% για το πρόγραμμα Erasmus+. Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο θα επανεξετάσει, εφόσον είναι απαραίτητο, τη διατύπωση στη σχετική διάταξη». Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων που ξεκινά σήμερα στα Ιωάννινα με τη συνεδρίαση των αντιπρυτάνεων, και μάλλον προκρίνεται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος ώστε να καλύπτονται όλα τα ΑΕΙ.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η κοινή δήλωση των ηγεσιών των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με την οποία ουσιαστικά τινάζουν στον αέρα τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για το νέο υπερ-πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, οι πρυτάνεις των δύο ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας για τη συνέργεια των δύο ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δεν έχει σχέση με το πόρισμα που συνέταξε η Επιτροπή, την οποία ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διόρισε για να κάνει τη σχετική εισήγηση. «Το κείμενο με τίτλο “Η Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”, που δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του υπουργείου και αναπαράχθηκε από δικτυακούς τόπους σχετικούς με την εκπαίδευση, δεν αποτελεί πόρισμα της Επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο για να διερευνήσει τις συνέργειες μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας», δήλωσαν ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης και ο πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή