Συγχωνεύονται το Caremarket.gr και το yoda.gr

Συγχωνεύονται το Caremarket.gr και το yoda.gr

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία συγκέντρωση, αυτή τη φορά στον κλάδο των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, έρχεται να επιβεβαιώσει την έντονη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Χθες ανακοινώθηκε η συγχώνευση του Caremarket.gr και του yoda.gr σε μία εταιρεία, με τη συμφωνία να προβλέπει τη διατήρηση του σήματος Caremarket.gr, αλλά την ανάληψη της διοίκησης από την ομάδα του yoda.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη νέα εταιρεία οι μέτοχοι του yoda.gr θα συμμετέχουν με 80%, ενώ οι μέτοχοι του Caremarket.gr θα έχουν το υπόλοιπο 20%.

Το Caremarket.gr ιδρύθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2012 με εταίρους την «Total Fit Products Ηλεκτρονικό Εμπόριο Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» συμφερόντων Στ. Μαμαντζή και την Armaria Investments Limited που εδρεύει στην Κύπρο. Μέτοχος της Caremarket.gr είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος (αν και δεν είναι σαφές εάν μετέχει μέσω της Armaria Investments). Το Caremarket.gr είχε συνεργασία με τη «Μαρινόπουλος», αποτελώντας ουσιαστικά το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας, συνεργασία η οποία διακόπηκε τον Φεβρουάριο του 2016 λόγω των γνωστών προβλημάτων στη «Μαρινόπουλος». Οταν ο έλεγχος της «Μαρινόπουλος» πέρασε στη «Σκλαβενίτης» είχε συνεργασία με αυτή, διαθέτοντας μάλιστα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας.

Το yoda.gr ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2016 από τον βιομήχανο κ. Γιάννη Χήτο (γνωστό από το νερό Ζαγόρι, στη συνέχεια την μπίρα ΦΙΞ και μετά την Green Cola), τον κ. Βασίλη Στασινούλια (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Carrefour – Μαρινόπουλος») και τον κ. Βασίλη Ανδρικόπουλο, στενό συνεργάτη του Γ. Χήτου.

Η συγχώνευση Caremarket.gr και yoda.gr αποτελεί τη δεύτερη κίνηση συγκέντρωσης αλλά την πρώτη στην οποία συμμετέχουν αμιγώς ηλεκτρονικά καταστήματα. Στις αρχές του 2017 είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της My Market (συμφερόντων Παντελιάδη) με το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ welovesupermarket.gr, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου μετέχει αποκτώντας μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας eRetail Audit της Convert Group, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία πωλήσεων των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, οι συνολικές πωλήσεις τους το 2017 εκτιμώνται σε 37 εκατ. ευρώ, από 24,8 εκατ. ευρώ το 2016. Το 2018 προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 65 εκατ. ευρώ. Το 2020 εκτιμάται ότι το μερίδιο των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 1%, με πωλήσεις της τάξης των 180-200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή