Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έναν κακό νόμο, ενώ, όπως ειίπε, συζητείται ταυτόχρονα με την «εφαρμογή τετελεσμένων μιας κάκιστης συμφωνία που συζητείται εκτός συνόρων».

«Οι κ. Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC επεσήμανε:

«Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα» είπε επί λέξει ο κ. Ζάεφ στη συνέντευξή του στο BBC. Εrga omnes επικίνδυνοι, είστε για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ.»

«Δώσατε στους Σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «κάνετε τους Δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του «εμείς ή αυτοί». Το κόμμα του «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

«Θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ δίνει το πράσινο φως. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να τολμήσει και να ψηφίσει και εκείνη την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

«Εμείς προτείναμε μία έντιμη και σωστή λύση, μαζί με την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής να δώσουμε τώρα την δυνατότητα στους συμπολίτες μας που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς την συμπολίτευση ρώτησε:

«Τι φοβάστε και δεν το κάνετε; Φοβάστε την ψήφο των νέων που έχουν μεταναστεύσει όπως και γενικότερα τους Έλληνες του εξωτερικού. Γιατί απαγορεύετε στους 400.000 νέους που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια, το δικαίωμα συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν την δική τους ζωή; Οι Ελληνες του εξωτερικού θα δουν τις θλιβερές σας αντιδράσεις και θα θυμούνται ποιος τους στέρησε την δυνατότητα να ψηφίζουν. Η τροπολογία της ΝΔ είναι έτοιμη, απλή και τεκμηριωμένη, τολμήστε και ψηφίστε την».

Ακόμη όμως και έτσι κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού: «Ελάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές για να είναι η τελευταία φορά που θα ταξιδέψετε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Στον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσουμε αμέσως μετά τις εκλογές θα δώσουμε την δυνατότητα. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε την τροπολογία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή