Β΄Αθήνας: «Σταυρόλεξο» για τους βουλευτές της Ν.Δ.

Β΄Αθήνας: «Σταυρόλεξο» για τους βουλευτές της Ν.Δ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασκηση εκλογικής αριθμητικής με μεγάλο βαθμό δυσκολίας είναι για τους «γαλάζιους» βουλευτές της Β΄ Αθήνας και του υπολοίπου Αττικής η απόφαση για τον τομέα που θα επιλέξουν να είναι υποψήφιοι με βάση τις νέες πραγματικότητες που δημιουργεί η κατάτμηση των περιφερειών τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε το «ναι» στο εν λόγω άρθρο, μένοντας συνεπής σε όσα έχει υποστηρίξει από την εποχή που ήταν πρωτοεμφανιζόμενος βουλευτής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η κατάτμηση των εν λόγω περιφερειών, όπου θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων ανά τους νέους τομείς, προκειμένου να βγουν κερδισμένες οι επιδόσεις του κόμματος, παρότι οι βουλευτές δεν βλέπουν με καλό μάτι τις αλλαγές. Αυτός ήταν ο λόγος που χθες ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε πολλούς από τους εν λόγω βουλευτές στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τι σκέφτονται να του προτείνουν.

Βέβαια, ο ίδιος θα έχει τον τελευταίο λόγο. Κι αυτό, διότι από τον τελικό χάρτη των υποψηφίων η Ν.Δ. θα πρέπει να κερδίζει δυνάμεις. Αυτό συνδέεται και με τα πρόσωπα – θα ήταν μάλλον οξύμωρο να κατέβαιναν στον ίδιο τομέα και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ., όπερ σημαίνει ότι Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να «κατέβουν» αμφότεροι στον βόρειο τομέα.

Συνδέεται, όμως, και με το προφίλ των περιοχών. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει συνωστισμός υποψηφιοτήτων για τον βόρειο και τον νότιο τομέα, κάτι που δεν ισχύει για τον δυτικό τομέα, όπου αυτή τη στιγμή υποψήφιος θα είναι μόνο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον δυτικό τομέα ενδέχεται να επιλέξει και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της δύναμης στις λαϊκές συνοικίες είναι στοίχημα για τη Ν.Δ., εξ ου και ο τρίτος όροφος της Πειραιώς δεν σκοπεύει να κάνει δώρο τον δυτικό τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης, για παράδειγμα, αφήνει ανοικτό το πού θα κατευθυνθεί, καθώς πιστεύει ότι πρέπει να επιτευχθεί ευρύτερη συνεννόηση ώστε να υπάρξει ισοκατανομή και να μη «χωλαίνουν» κάποιοι τομείς έναντι άλλων. Ο Αδ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα προτιμούσε τον βόρειο τομέα, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό. Αναποφάσιστοι παραμένουν μέχρι στιγμής και οι Ν. Δένδιας και Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο Γ. Κουμουτσάκος φαίνεται ότι θα πάει βόρεια, ενώ οι Σοφία Βούλτεψη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Αννα Καραμανλή μάλλον θα προτιμούσαν νότια, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι και οι τρεις γυναίκες της Β΄ κατεβαίνουν στον ίδιο τομέα. Στο Υπόλοιπο Αττικής, φαίνεται ότι Μ. Βορίδης και Γ. Βλάχος θα κατέβουν στον ανατολικό τομέα, ενώ ο Θαν. Μπούρας στον δυτικό. Ασαφές παραμένει τι θα επιλέξει η Γεωργία Μαρτίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή