Βέλη Γαβρόγλου κατά Ιερωνύμου για νέο ΑΕΙ σε Στερεά

Βέλη Γαβρόγλου κατά Ιερωνύμου για νέο ΑΕΙ σε Στερεά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βέλη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις αντιδράσεις για το ΤΕΙ στη Στερεά Ελλάδα έπληξαν, εμμέσως, και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο! Ο υπουργός φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για όσους αντιδρούν στα σχέδιά του και σήμερα αναμένεται να επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με συνέντευξή του. Από την άλλη, ελάχιστες ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των φετινών υποψηφίων, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τις αντιστοιχίες των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εκπλήσσοντας σαφώς δυσάρεστα.

Ειδικότερα, χθες στη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις ενστάσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τη συνεργασία των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με το Παν. Θεσσαλίας. Οι πρυτάνεις των δύο ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με το πόρισμα που συνέταξε η επιτροπή, την οποία ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διόρισε για να κάνει τη σχετική εισήγηση. Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους δήμους της Στερεάς Ελλάδος, καθώς η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος έχει καταθέσει πρόταση για δημιουργία αυτόνομου ΑΕΙ στην περιφέρεια. Για το θέμα εκπρόσωποι της Ενωσης συναντήθηκαν με τον κ. Ιερώνυμο μέσα στην εβδομάδα. Χθες ο υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι δόκιμες πιέσεις μέσω εκκλησιαστικών παραγόντων, αφού τα θέματα αυτά είναι ακαδημαϊκά. Επίσης, ανακοινώθηκε έκτακτη επιχορήγηση των ΤΕΙ ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ως προς τις αντιστοιχήσεις του Παν. Δυτικής Αττικής, οι εισακτέοι σε περιφερειακά ΑΕΙ θα μπορούν να λάβουν μετεγγραφή τον Οκτώβριο μόνο στα 4 από τα 26 τμήματα του νέου ιδρύματος, καθώς:

• Το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης ορίζεται αντίστοιχο με το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

• Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού ορίζεται αντίστοιχο με α) το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών Πειραιά και β) το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Αιγαίου.

• Tο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ορίζεται αντίστοιχο με τα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Οικονομικού Παν. Αθηνών και Παν. Μακεδονίας και γ) το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά.

• Το Τμήμα Νοσηλευτικής ορίζεται αντίστοιχο με τα τμήματα Νοσηλευτικής Αθηνών και Πελοποννήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή