Δυσαρεστημένοι από το ΕΣΥ έξι στους δέκα

Δυσαρεστημένοι από το ΕΣΥ έξι στους δέκα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσαρεστημένος από τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας της χώρας δηλώνει ένας στους δύο κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό όσων δηλώνουν δυσαρεστημένοι ανεβαίνει όταν η ερώτηση εστιάζει στον δημόσιο τομέα Υγείας, με το 59% να βγάζει «κόκκινη κάρτα» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στα Κέντρα Υγείας. Μάλιστα, το 63% των ερωτωμένων πιστεύει ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας έχει χειροτερέψει τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης που διεξήχθη για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2018 σε δείγμα 1.410 ενήλικων κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης, και την οποία παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γ.γ. Νικόλαος Νίτσας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι επιλέγουν συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία και ακολουθούν τα νοσοκομεία και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Το 29,5% απευθύνεται στον γιατρό μόνο όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, το 18,3% σε σταθερή βάση για τσεκάπ και το 17% για συγκεκριμένες εξετάσεις. Το 43% των Θεσσαλονικιών θεωρεί ότι το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και το 34% απάντησε ότι έχει μείνει ίδιο. Για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού είναι ενήμερο το 57% των συμμετεχόντων και το 48% θεωρεί ότι το νέο σύστημα παραπομπής από τον οικογενειακό στον ειδικό γιατρό θα βελτιώσει την κατάσταση. «Στο μεγάλο θέμα του οικογενειακού γιατροί, οι πολίτες περιμένουν πολλά», τόνισαν οι κ. Εξαδάκτυλος και Νίτσας, εκφράζοντας την ελπίδα οι πολίτες να μην απογοητευθούν «από εξαγγελίες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και καλές προθέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή