Nτάλιτς: Ο Λούκα Μόντριτς αξίζει ξεκάθαρα τη Χρυσή Μπάλα

Nτάλιτς: Ο Λούκα Μόντριτς αξίζει ξεκάθαρα τη Χρυσή Μπάλα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ως διοργάνωση αποτελεί τη δυσκολότερη δοκιμασία για οποιαδήποτε ομάδα και το γεγονός πως το έχουν κατακτήσει πολύ λίγες εθνικές ομάδες αναδεικνύει και την αξιέπαινη πορεία της Κροατίας μέχρι τον τελικό. Ιδίως για μια χώρα περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, που αντιμετώπισε ιστορικές ομάδες και τις κατέβαλε. Είκοσι χρόνια μετά την εντυπωσιακή ομάδα των Σούκερ, Μπόμπαν, Μπόκσιτς, Ασάνοβιτς και άλλων σπουδαίων παικτών που έφθασαν έως την 3η θέση του Μουντιάλ, η γενιά των Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς ξεπέρασε την προηγούμενη με την παρουσία της στον μεγάλο τελικό.

Σχολιάζοντας το τωρινό ρόστερ, ο προπονητής των Κροατών Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε πως το μυστικό των φιναλίστ είναι η ομαδικότητα, ενώ εκθείασε τον αρχηγό της ομάδας Λούκα Μόντριτς. «Δεν ξέρω κανέναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να σταματήσει τον Λούκα. Μετά τη σεζόν που έκανε και τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αξίζει ξεκάθαρα τη Χρυσή Μπάλα», είπε ο τεχνικός της Κροατίας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού. Εκεί μάλιστα συνέβη και ένα ευτράπελο, καθώς ο Σάμουελ Ουμτιτί, που εκπροσώπησε την ομάδα της Γαλλίας, παρουσιάστηκε λανθασμένα από τους Γάλλους ως Πολ Ουμτιτί. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα αποχώρησε για δευτερόλεπτα από τη θέση του και επέστρεψε παριστάνοντας τον προσβεβλημένο, εν μέσω γέλιων από τους παρευρισκομένους.

• Ο Μικ Τζάγκερ των Ρόλινγκ Στόουνς θεωρήθηκε από τους Αγγλους «εθνικός γρουσούζης» λόγω της παρουσίας του στον χαμένο ημιτελικό με τους Κροάτες. Αιτία της υποτιθέμενης γρουσουζιάς, τόσο η διαχρονική του παρουσία σε ήττες των Αγγλων όσο κυρίως ένα tweet του στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη Βραζιλία την παραμονή του αγώνα με την Γερμανία. Το αποτέλεσμα, ως γνωστόν, 1-7 υπέρ των Γερμανών…

• Ο τηλεοπτικός φακός απαθανατίζει συχνά εντυπωσιακές γυναίκες που παρακολουθούν από κοντά τις μεγάλες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, και η FIFA, ύστερα από έρευνα του δικτύου καταπολέμησης των διακρίσεων (FARE), ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και από τους φωτογράφους να σταματήσουν τα πλάνα και τις φωτογραφίες με τις όμορφες γυναικείες παρουσίες στις εξέδρες. Ο εκτελεστικός διευθυντής του FARE Πιάρα Ποβάρ τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Ρωσία είναι ο σεξισμός και θύμισε ξανά τις περιπτώσεις γυναικών τηλεοπτικών ρεπόρτερ τις οποίες οπαδοί αγκάλιασαν ή αποπειράθηκαν να φιλήσουν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή