Πρωταθλητισμός και μητρότητα πάνε μαζί στο τένις

Πρωταθλητισμός και μητρότητα πάνε μαζί στο τένις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευγενία Ροντίνα έχει πάντα την έννοια της κόρης της. Ωστόσο, ο αγώνας της με αντίπαλο τη Μάντισον Κις στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον, άλλαξε τις υποχρεώσεις της. Η 5χρονη Αννα δεν μπορεί ακόμη να βρίσκεται στο σημείο εκείνο της εξέδρας όπου κάθονται το προπονητικό τιμ, οι συγγενείς και οι φίλοι των τενιστριών. Επιπλέον, οι όποιες κινήσεις της θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν τη Ροντίνα από τη «δουλειά» της στο κορτ. Ο δε σύζυγός της Ντένις Στέινγκαρντ είναι επίσης και προπονητής της. Ετσι, δεν έχει τη δυνατότητα να φροντίζει την κόρη τους, αφού πρέπει να προσέχει την εξέλιξη του αγώνα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνηθισμένη λύση είναι να αφήσουν το παιδί στον χώρο ξεκούρασης των αθλητών, για να παρακολουθεί παιδικές ταινίες στο τάμπλετ. Αλλά στο λονδρέζικο τουρνουά υπάρχει μία καλύτερη λύση, καθώς από το 1983 λειτουργεί ένας πλήρως εξοπλισμένος παιδότοπος στο All England Club!

Στην πρώτη της παρουσία στον 3ο γύρο ενός γκραν σλαμ μετά 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, η Ροντίνα κατάφερε να πανηγυρίσει την πιο μεγάλη νίκη της καριέρας της με 2-1 και την πρόκριση στον 4ο γύρο. Την ώρα του αγώνα η 5χρονη Αννα, της έφτιαξε μια ζωγραφιά όπου δέσποζε ένας φωτεινός ήλιος. Επίσης, της κατασκεύασε ένα πολύχρωμο βραχιόλι φιλίας. Μιλώντας στην τηλεόραση, η μητέρα της δήλωσε με χαρά: «Δεν θέλει να βγει από αυτό το δωμάτιο. Της αρέσει τόσο πολύ! Είναι τόσο χρήσιμο».

Επόμενη αντίπαλος της 29χρονης Ρωσίδας θα ήταν μία άλλη μητέρα, η κάτοχος επτά τίτλων στο Γουίμπλεντον Σερένα Ουίλιαμς, που μεγαλώνει μία κόρη δέκα μηνών. Θα ήταν μια σπάνια συνάντηση μανάδων στα κορτ των γκραν σλαμ. Στη δεκαετία του ’70, η Μάργκαρετ Κορτ και η Ιβόνη Γκούλαγκονγκ κατέκτησαν τίτλο σε γκραν σλαμ, έχοντας πρώτα γίνει μητέρες. Από τον τίτλο της Γκούλαγκονγκ στο Γουίμπλεντον το 1980, χρειάστηκε να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια για να κατακτήσει μία μητέρα ένα γκραν σλαμ. Ηταν το 2009, όταν η Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς πήρε το Αμερικανικό όπεν. Ηταν το πρώτο από τα τρία γκραν σλαμ τα οποία κοσμούν τη συλλογή της μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Στο κυρίως ταμπλό του φετινού Γουίμπλεντον βρέθηκαν έξι μητέρες, ενώ στους άνδρες ήταν 20 πατέρες! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τις έξι μητέρες, οι δύο είχαν βρεθεί κατά το παρελθόν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Πρόκειται για τη Σερένα Ουίλιαμς και τη Βικτόρια Αζαρένκα, η παρουσία των οποίων μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα για άλλες επαγγελματίες τενίστριες που έχουν κατά νου τη δημιουργία οικογένειας. Είναι ένας μεγάλος προβληματισμός που δεν έχουν μόνο οι τενίστριες, αλλά γενικότερα οι αθλήτριες οι οποίες κάνουν πρωταθλητισμό. Οπως αποδεικνύεται όμως στην πράξη, είναι εφικτός ο πρωταθλητισμός στο τένις με την παράλληλη ανατροφή ενός (και όχι μόνο) παιδιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή