Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει

Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εορταστικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της χώρας, η ΠΓΔΜ γιόρτασε την πρόσκληση για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με το ΝΑΤΟ.

Το κοινό σλόγκαν των εκδηλώσεων ήταν «Προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ενώ στις 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γείτονος, διοργανώθηκαν πάρτι στα οποία  τραγούδησαν «ροκ και ποπ τραγουδιστές» της χώρας ενώ dj’s έπαιξαν  μουσική.

Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει-1

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλες οι εκδηλώσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό και το ακριβές κόστος αυτών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει-2
Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει-3

Ο Ζόραν Ζάεφ που βρέθηκε στην πόλη Bίτολα το βράδυ του Σαββάτου, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων  είπε ότι η χώρα έχει λόγους να γιορτάσει γιατί αφού «πραγματοποιεί τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Φιέστα Ζάεφ για το ΝΑΤΟ: Η «Μακεδονία» έχει λόγο να πανηγυρίζει-4

«Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σε κάποιες πόλεις δεν έλειψαν πάντως και οι αντιδράσεις για την έναρξη συνομιλιών με το ΝΑΤΟ, με διαδηλωτές  που κρατούσαν πλακάτ ενάντια στην προοπτική ένταξης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή