Είναι καλό το παγωτό;

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν είναι καλό ένα παγωτό, είναι να το φάμε. Αλλά, αν θέλουμε να βεβαιωθούμε πριν το καταναλώσουμε, προσέχουμε τα εξής:

  • Στη βιτρίνα, αν το παγωτό στο δοχείο​ έχει ρωγμές, το αποφεύγουμε.
  • Το πολύ έντονο χρώμα υποδηλώνει προσθήκη χρωστικής.
  • Στο χωνάκι ή στο κυπελλάκι, αν λιώνει πολύ γρήγορα, σημαίνει ότι έχει διογκωθεί υπέρ το δέον​ κατά την παρασκευή του​​.
  • ​Αν νιώσουμε στο στόμα κρυστάλλους, σημαίνει ότι ​το μείγμα​ δεν έχει ωριμάσει σωστά. ​
  • Το παγωτό είναι σημαντικό να έχει συνεκτική δομή και​ να διατηρεί την​​ κρεμώδη υφή ​του όσο είναι ​σε αρνητική θερμοκρασία​, χωρίς να σπάει και να θρυμματίζεται. ​

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή