Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ εισήχθη σε νοσοκομείο

Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ εισήχθη σε νοσοκομείο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στο νοσοκομείο βρέθηκε η βασιλομήτωρ Ελισάβετ της Βρετανίας, λίγες μόνον ημέρες προτού γιορτάσει τα 101α γενέθλιά της. Η αειθαλής «γιαγιά» της Βρετανίας θα παραμείνει επί μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Βασιλεύς Εδουάρδος 7ος του Λονδίνου, επειδή υποφέρει από εξάντληση που προκλήθηκε από τον ιδιαίτερα θερμό καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο, που επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι η κατοικία της, το Κλάρενς Χάουζ, δεν διαθέτει κλιματισμό. Οι γιατροί της, εξάλλου, διέγνωσαν και ελαφρά αναιμία. Οπως έγινε γνωστό, η χήρα του Γεωργίου Δ’ κατά πάσα πιθανότητα θα υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος, γεγονός που δεν εμπνέει κάποια ανησυχία. Εκπρόσωπός της, πάντως, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο, την ημέρα των γενεθλίων της, θα πραγματοποιήσει όλα τα προβλεφθέντα από το πρωτόκολλο και θα παραστεί στις προς τιμήν της εκδηλώσεις.

Η βασιλομήτωρ, το πιο αγαπητό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δεν άφησε τη μικρή αδιαθεσία των τελευταίων ημερών να κάμψει το ηθικό της. Εφτασε στο νοσοκομείο χαμογελαστή φορώντας ένα από τα χαρακτηριστικά καπέλα της, γαλάζιο ταγιέρ και λευκές γόβες με τακούνι. Ανέβηκε τις σκάλες χωρίς βοήθεια, στηριζόμενη στα δυο της μπαστούνια και από το κεφαλόσκαλο στράφηκε προς τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους και τους χαιρέτισε. Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ υπήρξε σύμβολο θάρρους κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για το λαό της, αφού δεν δέχθηκε να εγκαταλείψει το Λονδίνο παρά τους διαρκείς βομβαρδισμούς. Ο ίδιος ο Χίτλερ τη χαρακτήριζε, εξαιτίας του σθένους της, ως «την πιο επικίνδυνη γυναίκα της Ευρώπης», ενώ ακόμα και σήμερα αντιπροσωπεύει για τους συμπατριώτες της όλες τις παραδοσιακές βρετανικές αρετές.

Το μεγάλο ύψος των αμερικανικών αποζημιώσεων, αν και προκαλεί την απορία των παρατηρητών, οφείλεται στην έλλειψη αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Τα περισσότερα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, όμως, διαθέτουν συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, τα οποία περιθάλπουν ψυχολογικά και οικονομικά τους συγγενείς θυμάτων δυστυχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή