«Βιογραφικά» για ψηφοδέλτια εξετάζει το ΚΙΝΑΛ

«Βιογραφικά» για ψηφοδέλτια εξετάζει το ΚΙΝΑΛ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σάρωμα» της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας ετοιμάζεται να κάνει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την αυριανή επίσημη επίσκεψη της προέδρου Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες, λόγω της βαρύτητας που δίνουν στη Χαρ. Τρικούπη στη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από σήμερα, κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν «μετακομίσει» στον Βορρά, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιοδείες σε Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. Αύριο, πλην της κεντρικής παρουσίας της κ. Γεννηματά στις Σέρρες, που θα κορυφωθεί το βράδυ με ομιλία, υπάρχει επίσκεψη στελεχών και στη Δράμα, ενώ την Παρασκευή κλιμάκια βουλευτών θα περιοδεύσουν ταυτόχρονα σε Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Β΄ Θεσσαλονίκης, αλλά και Κοζάνη. Αν στο πλήθος των νομών όπου θα λάβουν χώρα οι περιοδείες προστεθεί και το γεγονός πως τις «έχουν χρεωθεί» βουλευτές και στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο Ανδρ. Λοβέρδος, ο Γ. Καμίνης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γ. Μανιάτης, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως στη Χαρ. Τρικούπη έχουν εγκαινιάσει ήδη την προεκλογική περίοδο.

«Εμείς θα είμαστε έτοιμοι διά παν ενδεχόμενον, ακόμα και για εκλογές τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου», σημείωνε χαρακτηριστικά συνεργάτης της κ. Γεννηματά, ερωτηθείς για το στίγμα αυτής της «διευρυμένης» περιοδείας. Αλλωστε, παράλληλα με τις περιοδείες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εδώ και καιρό περιοδεύει ανά την Ελλάδα, «δουλεύει» το βασικό κομμάτι ενός εκλογικού αγώνα, δηλαδή τα ψηφοδέλτια. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν ζητηθεί από τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές, και καταφθάνουν στην αρμόδια επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων, βιογραφικά και προτάσεις για να στελεχωθούν οι λίστες ανά την επικράτεια. Την εξέταση των βιογραφικών και των προτάσεων έχουν σε μεγάλο βαθμό υπό την ευθύνη τους οι στενοί συνεργάτες της προέδρου του κόμματος, κ. Κεγκέρογλου και Οθωνας. Οσον αφορά την «ουρά» από την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Γεννηματά προσανατολίζεται για υποψηφιότητα στον νότιο τομέα.

Εκλογικός νόμος

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης –που θα βρίσκεται και αυτός από σήμερα στη Β. Ελλάδα– με ένα λακωνικό σχόλιο απάντησε στη φημολογούμενη κινητικότητα του Μαξίμου για επαναφορά του θέματος της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές. «Για το θέμα του εκλογικού νόμου ισχύει η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε διατυπώσει. Οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν μας αφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από τη Χαρ. Τρικούπη, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως αν το Μαξίμου φέρει ως πρόταση νόμου όσα έχει προτείνει το ΚΙΝΑΛ, τότε προφανώς και θα είναι κάτι ευπρόσδεκτο, καθώς οι ίδιες πηγές σημείωναν πως αυτή είναι η βασική στρατηγική επιδίωξη του κόμματος: «Να σύρει είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Ν.Δ. στη δική μας ατζέντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή