Στη Θηβών το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στη Θηβών το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέγη ξεχωριστή απέκτησε από χθες και επισήμως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου τα γραφεία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα μεταφέρθηκαν και στεγάζονται πλέον σε κτίριο επί της λεωφόρου Θηβών 196-98 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη (πρώην κτίριο Καπνοβιομηχανίας Κεράνη). Η μεταφορά αφορά τα γραφεία και τα έγγραφα, αλλά και το έμψυχο προσωπικό, τους υπαλλήλους που εργάζονται δίπλα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Νοέμβριο του 2016 (123/2016 – ΦΕΚ 208/A/4-11-2016), ωστόσο χρειάστηκε ενάμισης χρόνος ώστε το νέο υπουργείο να αποκτήσει οργανόγραμμα και υπαλλήλους. Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που εργάζονται στο νέο υπουργείο έχουν μετακινηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ μικρός αριθμός έχει προσληφθεί με συμβάσεις, κυρίως στην Υπηρεσία Ασύλου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η μεταφορά των υπόλοιπων υπηρεσιών του υπουργείου από διάφορα σημεία της Αθήνας, όπως από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία του υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως επίσης και η Γενική Γραμματεία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που τώρα στεγάζεται σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η μεταφορά στο ίδιο κτίριο και της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία στεγάζεται σε κτίριο δίπλα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί της οδού Κατεχάκη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποδέχεται μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οπότε χρειάζεται με κάποιον τρόπο να διαχωριστεί από το υπόλοιπο υπουργείο, εκτιμάται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή