Μπάσκετ: Σε γνώριμα λημέρια ξανά ο Παπαγιάννης

Μπάσκετ: Σε γνώριμα λημέρια ξανά ο Παπαγιάννης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του Γιώργου Παπαγιάννη να «παγώσει» τη διεκδίκηση του «αμερικανικού ονείρου», που είναι η καθιέρωσή του στο ΝΒΑ, σηματοδοτεί την επιστροφή του διεθνούς σέντερ στην Ελλάδα και την πιθανή επανένταξή του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος διευρύνει ακόμα περισσότερο την ελληνική βάση της ομάδας του (επτά παίκτες) και ενισχύεται σημαντικά στη θέση του σέντερ (Λάσμε, Βουγιούκας).

Ο «Βig George», που αναγκάστηκε να αλλάξει ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες του περσινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ και μετακόμισε από τους Σακραμέντο Κινγκς στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς, δεν είχε νέες προτάσεις ώστε να παρατείνει την παραμονή του στο ΝΒΑ.

Ουσιαστικά, έμεινε ελεύθερος γιατί οι Κινγκς που τον είχαν επιλέξει στο εντυπωσιακό νούμερο 13 του ντραφτ του ΝΒΑ, πριν από δύο χρόνια, δεν ήθελαν να τον επανεντάξουν στην ομάδα τους. Η επιστροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο δίνει προτεραιότητα για να φορέσει ξανά τη φανέλα του, δείχνει να είναι «μονόδρομος», αν και ο Παπαγιάννης δεν έχει ανακοινώσει την επόμενη επιλογή του, γιατί τον ενδιαφέρει πρωτίστως να έχει χρόνο συμμετοχής σε όποια ομάδα συνεχίσει την καριέρα του και να μην είναι… θεατής σε ηλικία 21 ετών.

Ο παίκτης αναμένεται να φθάσει την Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ ο εκπρόσωπός του έχει μιλήσει ήδη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αναμένεται η συγκατάθεση ή όχι του τεχνικού της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ και ότι στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το πρώτο διεθνές τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε, της Μακάμπι και της Χίμκι.

Στον Ολυμπιακό, η σημερινή άφιξη του Ντέιβιντ Μπλατ θα δρομολογήσει τις μεταγραφικές εξελίξεις για την οριστικοποίηση των συμφωνιών με ακόμα δύο ξένους παίκτες για τη θέσεις των γκαρντ και φόργουορντ.

Ηττα για τους νέους

Aντίθετη συνέχεια από την εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ Νέων είχε η εθνική ομάδα, που συνέτριψε τη Ρουμανία (92-62), αλλά στον δεύτερο αγώνα της ηττήθηκε από την οικοδέσποινα της διοργάνωσης Γερμανία (76-82) και χθες στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου γνώρισε και δεύτερη συνεχόμενη ήττα από το Ισραήλ (106-84), ενώ κινδύνεψε με συντριβή (ημ. 63-30). Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε από την 3η θέση του ομίλου στους «16» της διοργάνωσης και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της σε αγώνα νοκ άουτ. Την ένατη θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας κατέλαβε η εθνική νέων γυναικών και παρέμεινε στην ίδια κατηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή