Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδειγματική τιμωρία επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο που δολοφόνησε αναίτια την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, επιβάλλοντάς του ποινή δύο φορές ισόβια και κρίνοντάς τον ένοχο για τη στυγερή ανθρωποκτονία της άτυχης κοπέλας, αλλά και για ληστεία εις βάρος της, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε και χθες στο δικαστήριο φρουρούμενος από μεγάλη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος λιντσαρίσματός του από τους συγγενείς του θύματος.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε τη συμπεριφορά του δράστη η εισαγγελέας Μίνα Σωτηροπούλου στην αγόρευσή της, εκφράζοντας απόλυτη βεβαιότητα ότι ο 58χρονος Εμμ. Σοροπίδης ήταν ο δολοφόνος της εφοριακού. Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο κατηγορούμενος για δήθεν εντολή που έλαβε από άλλους να τραυματίσει την 32χρονη και τον κάλεσε έστω και μετά την αποτρόπαια πράξη του να πει την αλήθεια.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στις συνθήκες της δολοφονίας της στο Β΄ Νεκροταφείο, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε εκτενώς για την παραβατική συμπεριφορά του δράστη ο οποίος, όπως είπε, είχε αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, νόμο τον οποίο η εισαγγελέας χαρακτήρισε «έγκλημα της πολιτείας».

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός ανέδειξε και τις ευθύνες της οικογένειας και κυρίως του πατέρα της Ζέμπερη, λέγοντας πως την είχε φορτώσει χρέη από τον τζόγο και παρά το νεαρόν της ηλικίας της είχε αναλάβει ευθύνες για όλα τα μέλη της οικογένειας. «Αντί να είναι ένα χαρούμενο κορίτσι έβρισκε καταφυγή στο νεκροταφείο θρηνώντας τον χαμό ενός φίλου της, εκεί που τη βρήκε ο θάνατος».

Λίγο νωρίτερα, απολογούμενος ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού φονικού, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, ότι δήθεν κάποιος δικηγόρος και κάποιος άλλος του έδωσαν εντολή να την τραυματίσει. Ωστόσο δεν υπήρξε πειστικός, ενώ περιγράφοντας τον φόνο της 32χρονης μίλησε μόνον για κάποια χτυπήματα που της κατάφερε αρχικά, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που της έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα με το μαχαίρι στην καρδιά. Πάντως, παραδέχθηκε σοκάροντας το ακροατήριο, ότι της πήρε το κινητό και πέντε ευρώ και πήγε στην Ομόνοια όπου το πούλησε για 20 ευρώ αγοράζοντας ηρωίνη, καθώς είχε μακροχρόνια εμπλοκή με τα ναρκωτικά και πολυετείς καταδίκες για εμπορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή