Ενίσχυση με Αξελ Τουπάν για τον Ολυμπιακό

Ενίσχυση με Αξελ Τουπάν για τον Ολυμπιακό

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διαμόρφωση του μεταγραφικού παζλ του Ολυμπιακού χρειάζεται ακόμα ένα κομμάτι για την ολοκλήρωσή του, μετά την ανακοίνωση απόκτησης του Γάλλου Αξελ Τουπάν από τη Ζαλγκίρις. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν να μείνει ελεύθερος από την Μπασκόνια ο Λετονός Γιάνις Τίμα, για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό της ομάδας που θα παρουσιάσουν την επόμενη περίοδο.

Ο Τουπάν ήταν από την αρχή σε υψηλή θέση της λίστας των υποψηφίων ξένων παικτών και ο Μπλατ έδωσε τη συγκατάθεση για την απόκτησή του. Ο Γάλλος διεθνής φόργουορντ (2,01 μ., 25 χρ.), που υπέγραψε διετές συμβόλαιο, «εξαργύρωσε» τις αξιόλογες εμφανίσεις και τη σταθερότητα που είχε στην περσινή ομάδα της Ζαλγκίρις (3η θέση στην Ευρωλίγκα, νταμπλ στη Λιθουανία), ενώ είχε καταλυτική παρουσία στον τρίτο και στον τέταρτο αγώνα των πλέι οφ, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι ικανότητές του στην άμυνα, η ταχύτητα στην ολοκλήρωση των αιφνιδιασμών και η δυνατότητα χρησιμοποίησής του ως σούτινγκ γκαρντ και φόργουορντ, είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του.

Ο Ολυμπιακός «έχασε» ένα ελληνικό στέλεχος, τον Παπαπέτρου, τον οποίο αντικατέστησε με τον ελληνοτραφή Βεζένκοφ, ενώ άλλαξε τέσσερις εκ των ξένων παικτών του. Επίσης, μέχρι αύριο θα περιμένει την οριστικοποίηση της παραμονής του Μιλουτίνοφ, καθώς εκκρεμεί η βούληση των Σαν Αντόνιο Σπερς. Στη θέση του Μακ Λιν (συνεχίζει στη Λοκομοτίβ) θα παίξει ο Ζακ ΛεΝτέι, ως σέντερ, αντικαταστάτης του Ρόμπερτς (Μάλαγα) είναι ο Ουίλιαμς-Γκος, για τα καθήκοντα του πλέι μέικερ ο Τουπάν πήρε τη θέση του Τόμπσον που είχε αντικατασταθεί από τον Μπράουν στους τρεις τελευταίους μήνες της περσινής περιόδου. Ο Βεζένκοφ καλύπτει τη θέση του Τιλί στον ρόλο του δεύτερου ψηλού και ο Τίμα προορίζεται για τη θέση του φόργουορντ, αντί του Παπαπέτρου. Στη θεωρητική αξιολόγηση των νέων μεταγραφών, καθώς εναπόκειται στον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ να παρουσιάσει, σταδιακά, στο γήπεδο την προσδοκώμενη ομοιογένεια, ο Ολυμπιακός απέκτησε τρεις ξένους παίκτες (Γκος, Τουπάν, ΛεΝτέι) με βασικό κριτήριο τα πιο αθλητικά προσόντα και τη μεγαλύτερη ταχύτητα από τους προκατόχους τους.

Στον Παναθηναϊκό, ο νεοαποκτηθείς Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε και ο παίκτης που προσκάλεσε τους φιλάθλους να αποκτήσουν εισιτήρια διαρκείας. Αντίθετα, δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της υπογραφής νέου συμβολαίου με τον Νίκο Παππά, ενώ στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κρις Σίνγκλεντον. Τέλος, ο Tσάβι Πασκουάλ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στην ψηφοφορία της λίγκας.

• Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του άλλοτε γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου, Μάλκολμ Γκρίφιν και ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Φιλ Γκος. Ο Μακ Φάντεν που εντυπωσίασε πέρυσι με την Κύμη συμφώνησε να αγωνιστεί στην Τενερίφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή