Το ΝΑΤΟ χρειάζεται ενίσχυση στα ανατολικά, λέει η Πολωνία

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται ενίσχυση στα ανατολικά, λέει η Πολωνία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν δεν πήγε τόσο άσχημα όσο πολλοί φοβούνταν, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, εκτιμώντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποχώρησε στα κρίσιμα, για τη χώρα του και για όλη την Ανατολική Ευρώπη, προβλήματα.

«Δεν είδα υποχωρήσεις, ούτε αναφορικά με την προσάρτηση της Κριμαίας ούτε στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, στη Βαρσοβία, ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Δεν βλέπω πού έκανε σοβαρές υποχωρήσεις ο πρόεδρος Τραμπ», προσέθεσε.

Τον περασμένο μήνα, μετά τη σύνοδο κορυφής του G7 στο Κεμπέκ, διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, έτοιμος να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, λέγοντας ότι «εκεί όλοι μιλούν ρωσικά». Ενόψει της συνάντησής του με τον Πούτιν, αρκετοί σύμμαχοι των ΗΠΑ ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο να δρομολογήσει την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για το Ουκρανικό ή ακόμη και τη μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη. Πάντως, ο Ματέους Μοραβιέτσκι, παρότι κάλυψε τον Τραμπ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ χρειάζεται ενίσχυση, γιατί η επιθετική πολιτική της Ρωσίας δεν έχει, δυστυχώς, τερματιστεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Βαρσοβία κινήθηκε και το Λονδίνο. Εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι η έκβαση της συνόδου κορυφής Τραμπ – Πούτιν «δεν υποβαθμίζει» την ισχύ της συμμαχίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή