ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Nεκρή γυναίκα από ανατροπή τουριστικού σκάφους

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχής στην Ξυλοφάγου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στις 14:09 λήφθηκε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής.

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λ&Ν Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ