Κάλεσμα του δήμου για Πεδίον του Αρεως

Κάλεσμα του δήμου για Πεδίον του Αρεως

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάλεσμα προς τους κατοίκους, τις ΜΚΟ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να συνεργαστούν απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Αρεως. Η συνεδρίαση που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου με θέμα συζήτησης τη δημόσια χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είχε, όπως τόνισε ο δήμαρχος, συμβολική αξία. «Πρόκειται για ένα μήνυμα “Ως εδώ”. Ως εδώ η εγκληματική πλέον αδιαφορία». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, κατηγορώντας τον δήμαρχο Αθηναίων για επικοινωνιακή τακτική χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κατέληξε σε ψήφισμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα:

• Να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης.

• Να θεσμοθετηθούν χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης.

• Η Ελληνική Αστυνομία να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. η παραβατικότητα στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, αν και πραγματοποιούνται αστυνομικές επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η χρήση και η διακίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή έχει φτάσει πλέον να θεωρείται «κανονικότητα».

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα αλλά και λαθραία τσιγάρα έχει κατασχέσει η ΕΛ.ΑΣ. στο Πεδίον του Αρεως από την αρχή του έτους.

Βάσει των στοιχείων, συνολικά σε διάστημα επτά μηνών έχουν καταγραφεί πάνω από 6.000 προσαγωγές εκ των οποίων οι 231 μετατράπηκαν σε συλλήψεις: 114 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, 22 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 10 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 5 για κλοπές-διαρρήξεις, 3 για ληστείες, 70 για άλλα αδικήματα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή