Μητσοτάκης: «Θα απαντάμε στις επιθέσεις»

Μητσοτάκης: «Θα απαντάμε στις επιθέσεις»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε και επισήμως τη Ν.Δ. από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα είναι έτοιμο και θα κερδίσει τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, ενώ προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα επενδύσει στο θετικό αφήγημα που θα μιλάει για μια «φωτεινή Ελλάδα». Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας ότι το πολιτικό κλίμα θα γίνεται όλο και πιο τοξικό στον δρόμο προς τις κάλπες, διαμήνυσε ότι η Ν.Δ. «δεν θα βουλιάξει στη λάσπη» των κυβερνώντων, ωστόσο θα απαντά «με στοιχεία» στις επιθέσεις που θα δέχεται.

Εκκινώντας την ομιλία του με την υπογράμμιση ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι, γιατί, όπως είπε, «πρέπει να αποκαλυφθεί οριστικά το παραμύθι του τέλους των μνημονίων», αλλά κι επειδή εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «δεν θα διστάσει να παίξει και με τη λαϊκή βούληση στη ρουλέτα του δικού της συμφέροντας», ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι ο δρόμος προς τις κάλπες δεν θα είναι ομαλός.

«Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο. Παγίδες σε σχέση με τον χρόνο και τις διαδικασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση με τα σενάρια περί τριπλών ή και τετραπλών καλπών ακολουθεί «στρατηγική ήττας». «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάζει εχθρούς. Θα εργαλειοποιήσει θεσμούς, όχι μόνο τη Δικαιοσύνη, αλλά ενδεχομένως και το Σύνταγμα. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα. Ο καθεστωτισμός τους θα φτάσει στα άκρα», ήταν οι φράσεις με τις οποίες «φωτογράφισε» το κλίμα από εδώ και στο εξής. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Ν.Δ. θα εξακολουθεί να μιλάει για το μέλλον: «Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους», τόνισε, απηύθυνε ωστόσο και προειδοποίηση ότι «αν συνεχίσουν τον δρόμο της συκοφαντίας, θα βγουν ζημιωμένοι». «Εμείς δεν θα είμαστε ποτέ οι επισπεύδοντες», συνέχισε, «αλλά θα απαντάμε με στιβαρότητα και στοιχεία σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει αιχμή και για την υπόθεση των αδελφών Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη απολογούμενοι».

Ηταν σαφές από το συνολικό στίγμα της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να εστιάσει στο θετικό αφήγημα και στον προγραμματικό λόγο της Ν.Δ. Οπως είπε, «η Ν.Δ. αντιπαρατάσσει το δικό της πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο που στηρίζεται σε λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές, σε περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και σε ασφάλεια για όλους».

Το Σκοπιανό

Νωρίτερα, μιλώντας για το Σκοπιανό, προκάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ, «για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού, νόμο που θα φέρει στις πρώτες εβδομάδες μιας κυβέρνησης της Ν.Δ., ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στους Ελληνες του εξωτερικού «να έρθουν να ψηφίσουν μια τελευταία φορά εδώ, να δώσουν δύναμη στην ελπίδα».

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση για την Αυτοδιοίκηση και τις κυοφορούμενες υποψηφιότητες από τον χώρο της Ν.Δ. Υπογράμμισε ότι εφόσον οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, η Ν.Δ. θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να μην υπάρξει απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί πάντως, κάλεσε τα «γαλάζια» στελέχη να μη βιαστούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ούτε να προεξοφλήσουν επιλογές που θα γίνουν κατά τόπους. Ξεκαθάρισε ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν η επιτυχής προϋπηρεσία δημάρχων που είναι εν ενεργεία και κάλεσε εκ νέου τα στελέχη του κόμματος να μη βιαστούν σε τοπικό επίπεδο και να μη σπεύσουν να προαναγγείλουν αποφάσεις που θα έχουν πολιτικό χρώμα και θα συνδέονται και με τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή