Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής θάλασσας στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής θάλασσας στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας ανοίγει σήμερα, στις  18.00, πανιά ο στόλος του «55ου Ράλλυ Αιγαίου».

Πρώτος σταθμός θα είναι η Αμοργός. Χθες, στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κυβερνητών και η υποδοχή των πληρωμάτων.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε τον κυβερνήτη του ιστορικού θωρακισμένου καταδρομικού, Αρχιπλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο (Π/Ν).

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής  θάλασσας στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου»-1

Η εκκίνηση του αγώνα, στο οποίον θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους ανοικτής θάλασσας, θα πραγματοποιηθεί από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας», που θα βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το «Γ. Αβέρωφ».

Με τον στόλο του ιστορικού θεσμού θα αγωνιστούν και οι Δημήτρης Δεληγιάννης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, όπως και ο Δημήτρης Μούγιος, ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στο Πεκίνο, και λάτρης της ιστιοπλοΐας.

Οι πρωταθλητές μας, μαζί με τα υπόλοιπα πληρώματα, αναμένεται να χαρίσουν στους φίλους του αθλήματος συναρπαστικές μονομαχίες και πανέμορφες εικόνες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Δεληγιάννη, οποίος, παρόλο που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, δεν άντεξε να μείνει μακριά από το τιμόνι του «Bullet – Encode».

Στα αγωνιστικά σκάφη (ORCi) θα πάρει μέρος για πρώτη φορά και σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Κυβερνήτες του «ALSOUMA» θα είναι ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο Πλωτάρχης, Δημήτρης Σουβαλτζής (Π/Ν).

«Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά θα τρέξω με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στην αγωνιστική κατηγορία. Μέχρι τώρα αγωνιζόμασταν με υποδεέστερα σκάφη. Θα τρέξουμε με γνώμονα την ασφάλεια των δοκίμων και από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το τι θα έρθουμε θα το δείξουν τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Μέσα από τη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Μούγιος γνώρισε τους αγώνες της ανοικτής θάλασσας και, έτσι, η ιστιοπλοΐα μπήκε στη ζωή του μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής του καριέρας ως κωπηλάτης.

Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε με το πλήρωμα του «ΟPTIMUM» και εφέτος θα τρέξει με το «Bullet – Encode».

«Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στον ιστορικό αγώνα του Αιγαίου και ελπίζω ότι θα έχω και δεύτερη πρωτιά. Η αγωνιστική ιστιοπλοΐα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και ελπίζω αυτός ο ενθουσιασμός για το άθλημα να μην σβήσει. Τα σπορ της θάλασσας πάντα με συνεπαίρνουν. Για εμένα δεν έχει τόση σημασία η επιτυχία, όσο το ταξίδι. Βέβαια, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, στο τέλος πάντα βγαίνεις νικητής, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή τύχη και καλές θάλασσες», δήλωσε ο Δημήτρης Μούγιος.

Το εφετινό επετειακό Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας. Τα πληρώματά του θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας» και σε συνεργασία με τη HELMEPA θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που έβαλε τα θεμέλια στην ελληνική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας.

Τα νησιά της φετινής διαδρομής των 350 ν.μ. είναι η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος.

Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports.

Το ραντεβού θα είναι κάθε βράδυ στις 23:00 στο Novasports1HD από τις 20 έως και τις 29 Ιουλίου με το σύνολο των εκπομπών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Επίσης μετά τη λήξη των φετινών αγώνων και συγκεκριμένα την Τρίτη 31/7 στις 23:00 θα μεταδοθεί η ανασκόπηση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου .Όλες οι παραπάνω εκπομπές θα μεταδίδονται απευθείας από το Novasports1HD, το Nova Go καθώς και από το WEB TV του novasports.gr.

Οι καθημερινές ανταποκρίσεις θα επαναλαμβάνονται από τη συχνότητα του Novasports24HD από τις 00:30 το βράδυ έως και την επόμενη μέρα στις 17:00 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη μέρα στις 18:00 από το Novasports4HD.

Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η αθλητική Εφημερίδα Sportime.

Επίσης από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο θα καλύπτουν το αγώνα το Sport24 και το We Love Sports, ενώ η συχνότητα του ραδιοφώνου Sport24-103,3 θα μεταδίδει καθημερινά νέα και ειδήσεις από τον αγώνα.

Μπορείτε επίσης να «ακολουθείτε» τους αθλητές που θα ζουν για δέκα μέρες την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube, πάντα με το hashtag #55aegeanrally.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή