Μητσοτάκης: Κάλπες το ταχύτερο δυνατόν

Μητσοτάκης: Κάλπες το ταχύτερο δυνατόν

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη χώρα. Οσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο, καθώς η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν βοηθά τη χώρα, επανέλαβε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, απ’ όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη, προσθέτοντας ότι είναι προσωπικό του στοίχημα ο χάρτης του νησιού το βράδυ των εκλογών να είναι γαλάζιος. Σχολιάζοντας την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, τόνισε ότι αν όντως υπήρξε παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, τότε η ελληνική Δημοκρατία έπρεπε να αντιδράσει, άφησε ωστόσο αιχμές λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση» και να μετατραπεί η εξωτερική πολιτική σε εργαλείο «για εσωτερική κατανάλωση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός στις διατυπώσεις του, καθώς, όπως είπε και δημοσίως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την ελληνορωσική κρίση. «Σε περίπτωση που υπήρξε πράγματι παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα, είναι προφανές ότι η ελληνική Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα». Αιχμές άφησε, ωστόσο, για το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί αυτή η υπόθεση με τις «δικαιολογημένες, κατά την άποψή μας, αντιδράσεις», όπως είπε, για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ας μην μπλέκουμε τα δύο ζητήματα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του εν είδει προειδοποίησης και διαμήνυσε ότι η κοινωνία δεν αντιδρά «επειδή είναι υποκινούμενη από κανέναν», αλλά επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι «μια κακή συμφωνία».

Κατάτμηση Β΄ Αθηνών

Κληθείς να σχολιάσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών χαρακτήρισε το βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον Πάνο Σκουρλέτη, «ειρωνεία», καθώς, όπως είπε, «παραβιάζει ανοικτές θύρες», θυμίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί από το 2004 υπέρ της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών. Αφησε δε αιχμές ότι στο βίντεο «δεν υπάρχει ούτε κουβέντα» για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα φέρει καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση, γιατί «φοβάται την ετυμηγορία τους».

Ως προς τις εξελίξεις στο Ποτάμι, αρκέστηκε να σημειώσει ότι δεν σχολιάζει εξελίξεις που αφορούν άλλα κόμματα, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στόχος του είναι να διευρύνει την απήχηση της Ν.Δ. και να προσεγγίσει πολίτες από τον μεσαίο χώρο. Ερωτηθείς μάλιστα για το αν θα υπάρξουν συνεργασίες με το Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απάντησε ότι το ενδιαφέρον του είναι οι εθνικές εκλογές.

«Τρία χρόνια τώρα πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης, το κόστος της αναξιοπιστίας τους», διεμήνυσε νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στη Σητεία, ενώ χαρακτήρισε «νέο μεγάλο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα το ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια» και σημείωσε ότι έρχονται μειώσεις συντάξεων που «μακάρι να μην έρχονταν». «Είναι αστείο η σημερινή κυβέρνηση, της οποίας το μόνο μέλημα είναι το πώς θα μεγαλώσει το κράτος για να σας βάλει να πληρώνετε περισσότερους φόρους, να πληρώνετε για το μεγάλο κράτος, να κόπτεται ξαφνικά για ιδιωτικές επενδύσεις, όταν τίποτα στον βίο της μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ιδιωτικές επενδύσεις», τόνισε.

Απλή αναλογική

Παρέμβαση έκανε και για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Η απλή αναλογική όπως ψηφίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη ισοδυναμεί με ακυβερνησία ή οδηγεί σε ένα πλαίσιο συναλλαγής που δεν θα ευνοήσει τελικά την καλή διακυβέρνηση στους δήμους», επανέλαβε, μαζί με τη δέσμευσή του ότι αν οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, ο νόμος θα αλλάξει ξανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή