ΓΕΝΟΠ: εξήγγειλε προσφυγές κατά της πώλησης των μονάδων

ΓΕΝΟΠ: εξήγγειλε προσφυγές κατά της πώλησης των μονάδων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστολή εξωδίκων στους έξι υποψήφιους επενδυτές για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Οι νομικές ενέργειες της ΓΕΝΟΠ υποστηρίζονται από τους τοπικούς δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της ομοσπονδίας Κ. Τοκατλίδη, η πρώτη προσφυγή θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και στόχος είναι να ελεγχθεί και να σταματήσει η εφαρμογή του σχετικού νόμου αλλά και να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες για αυτό που συμβαίνει. Τόσο η ΓΕΝΟΠ όσο και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισαν τους επενδυτές «ανεπιθύμητους» και τόνισαν ότι όπως εμποδίζονται αυτή τη στιγμή οι επισκέψεις των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό στη μονάδα της Μελίτης το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη στη Μεγαλόπολη.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για το νέο business plan της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση, χαρακτήρισε λάθος την ανάθεση της μελέτης σε σύμβουλο και υποστήριξε ότι μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις μπορεί εύκολα να μειωθεί το προσωπικό της ΔΕΗ, χωρίς εθελουσία. Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στην εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου αλλά και στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης 15% στα τιμολόγια ρεύματος για τους συνεπείς πελάτες.

Η μελέτη της McKinsey προσπάθησε να στρογγυλέψει κάποιες γωνίες σε σχέση με όσα διέρρευσαν τον Φεβρουάριο, με βασικό στόχο να δείξει ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική την επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να αφήσει να φτάσουν οι ανείσπρακτες οφειλές τα 3 δισ.

Η ΓΕΝΟΠ έθεσε επίσης χθες το ζήτημα του έγκαιρου εκσυγχρονισμού της εξασφάλισης παράτασης λειτουργίας των μονάδων της Καρδιάς, προκειμένου να διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση της περιοχής. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου της ΓΕΝΟΠ ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος των ενεργειακών δήμων Σάββας Ζαμανίδης και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή