Ευρωπαϊκή διάκριση στη μαθητική επιχειρηματικότητα

Ευρωπαϊκή διάκριση στη μαθητική επιχειρηματικότητα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε η Helm.e.t., η μαθητική επιχείρηση από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Company Of The Year Competition 2018», του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Europe, που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες στο Βελιγράδι. Η ελληνική συμμετοχή, συγκεκριμένα, κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Εταιρικής Φιλοσοφίας (Best Business Philosophy) και συμπεριλήφθηκε στις εννέα καλύτερες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις, από τις 39 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Η «Κ» είχε συναντήσει την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπουγά προ τριών μηνών, στην έκθεση του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (του ελληνικού παραρτήματος του Junior Achievement). Εκείνη τη μέρα, θα κέρδιζαν το βραβείο καλύτερης εταιρείας για το «έξυπνο» κράνος που επινόησαν, το οποίο, μέσω αισθητήρων, γνωρίζει αν έχει τοποθετηθεί στο κεφάλι του οδηγού, και μόνο τότε στέλνει σήμα για να πάρει μπρος ο κινητήρας.

Το βραβείο Καλύτερης Εταιρικής Φιλοσοφίας είναι ένα από τα έξι βραβεία των μεγάλων εταιρειών-χορηγών του Junior Achievement. Απονέμοντάς το, ο Αλεξάνταρ Βράτονιτς-Γκλιγκορόγιεβιτς, διευθυντής της Telegroup, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας της Σερβίας, σημείωσε: «Επιλέξαμε την Helm.e.t γιατί είναι μια εξαιρετική επιχείρηση που πληροί ακριβώς τα κριτήρια αυτού του βραβείου, να λύνει ένα κοινωνικό πρόβλημα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και να έχει προοπτική για την παγκόσμια αγορά».

Ευρωπαϊκή διάκριση στη μαθητική επιχειρηματικότητα-1

Η Helm.e.t. συμπεριελήφθη στις εννέα καλύτερες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις, από τις 39 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Μιλώντας στη βράβευση, η διευθύντρια Πωλήσεων της Helm.e.t., μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Θάλεια Ανδριανού ευχαρίστησε τους καθηγητές της, το ΣΕΝ και το JA Europe για την ευκαιρία συμμετοχής στον διαγωνισμό, προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις δεν δημιουργούνται μόνο για να κερδίζει κάποιος λεφτά, αλλά κυρίως για να κερδίζει εμπειρίες και γνώσεις».

«Το βραβείο, όπως είπαν και οι κριτές, σηματοδοτεί ότι τα παιδιά είναι ένα βήμα από την υλοποίηση», σημειώνει υπερήφανος στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του ΣΕΝ και αντιπρόεδρος του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος. Οπως αναφέρει, η ομάδα του Helm.e.t. ήδη συζητά με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του «έξυπνου κράνους» σε νέα προϊόντα ασφάλισης οδηγών μοτοσικλέτας. Παράλληλα, προσθέτει, η Yamaha τους έχει προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τέσσερα σημεία πώλησης για να διαθέσουν το προϊόν τους.

Είναι η τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που βραβεύεται η ελληνική συμμετοχή, τονίζει ο κ. Τζικόπουλος, κάτι «αξιοσημείωτο δεδομένου ότι ανταγωνιζόμαστε χώρες πολύ πιο προηγμένες επιχειρηματικά, και με πολύ περισσότερα χρόνια παρουσίας στον διαγωνισμό». Με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, δηλώνει αισιόδοξος ότι «αυτή η νέα γενιά μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας».

Στην αποστολή της Helm.e.t. συμμετείχαν 25 άτομα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την επίβλεψη της οικονομολόγου Σταυρούλας Κόκκαλη, που ήταν η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο σχολείο. Η ομάδα ταξίδεψε με λεωφορείο στο Βελιγράδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή