5 νόστιμες στάσεις στη Μάνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ζυμωτό ψωμί και ρυζόγαλο μέχρι μακαρονάδα θαλασσινών: θα τα απολαύσουμε στην αυθεντική τους μορφή στη Μάνη.

Γαλακτοπωλείο Πατερόπουλος

Με συνταγές εβδομήντα χρόνων, στο μικρό εργαστήριο λίγα μέτρα από την πλατεία των Γαργαλιάνων ο κ. Δημήτρης φτιάχνει παραδοσιακά γιαούρτια, ρυζόγαλα και κρέμες. Όλα τα προϊόντα γίνονται με 100% πρόβειο γάλα της περιοχής, το οποίο συλλέγεται και παστεριώνεται εντός της μικρής οικοτεχνίας. Ν.Δ.

Σωκράτους 4, Πλατεία Γαργαλιάνων, Τ/27630-22.263


5 νόστιμες στάσεις στη Μάνη-1Τσάτνεϊ από κόκκινα κρεμμύδια φτιάχνει στη Μεσσήνη η Μαρία Δουβογιάννη. (Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος)

Μεσσηνιακή παράδοση

Με τις συνταγές της μητέρας της και πρώτες ύλες από τα οικογενειακά κτήματα η Μαρία Δουβογιάννη έχει φτιάξει ένα μικρό εργαστήριο στη Μεσσήνη, όπου παρασκευάζει γλυκά κουταλιού, τουρσί, τσάτνεϊ, μαρμελάδες και σιρόπια φρούτων, χωρίς συντηρητικά και με μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτο. Εξαιρετική η μελιτζανοσαλάτα και το τσάτνεϊ κρεμμυδιού. Ν.Δ.

Μερλοπούλου 43, Μεσσήνη, Τ/27220-25.021


5 νόστιμες στάσεις στη Μάνη-2 Σε ξυλόφουρνο ψήνονται τα ψωμιά στον φούρνο της Μηλιάς. (Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος)

Ο φούρνος της Μηλιάς

Η Μηλιά Ξεπαπαδάκου είναι μια χιλιοφωτογραφημένη άξια φουρνάρισσα που πέρασε τη ζωή της μέσα σε αυτόν τον φούρνο. Ο γιος και η νύφη της τα τελευταία χρόνια παράγουν με την ίδια συνταγή νόστιμο προζυμένιο ψωμί, παξιμάδια, λαλάγγια και όλα τα καλά αρτοποιήματα. Τυρόπιτα, κουλουράκια και λοιπά τοπικά νόστιμα για πρωινό. Ν.Δ.

Αρεόπολη, Τ/27330-51.226


Ο Τάκης

Η πιο δημοφιλής ταβέρνα για ψάρι στη Μάνη. Κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα θα φάτε τα φρεσκότερα ψάρια της περιοχής. Είναι μαέστροι στο ψήσιμο. Αν είστε μεγάλη παρέα, αξίζει να δοκιμάσετε και ζυμαρικά με τα οστρακόδερμα, μακαρονάδες με θαλασσινά. Προτείνουμε να μην το επισκεφθείτε σε ώρα αιχμής, για να απολαύσετε ένα ήσυχο γεύμα, με καλύτερη εξυπηρέτηση. Ν.Δ.

Λιμένι, Τ/27330-51.327


5 νόστιμες στάσεις στη Μάνη-3Στον Γαϊτανάρο, στις Κριτιές. (Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής)

Γαϊτανάρος

Oλόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά και νερά μπροστά σας πεντακάθαρα, ιδανικά για βουτιές. Δοκιμάστε τον μαρινάτο γαύρο και τη γαριδομακαρονάδα. Το λιμανάκι των Κιτριών βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας. Θα το βρείτε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο μετά τη Βέργα. Λ.Κ.

Κιτριές, Τ/27210-58.370

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή