ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οξύς κατά Τουρκίας από την Κύπρο ο κ. Π. Καμμένος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επίθεση στην Τουρκία για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, εξαπέλυσε από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στο πλαίσιο τελετής για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα στους Ελληνες στρατιωτικούς να κρατούν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν, και στους γονιούς τους υπομονή. Η Τουρκία είναι η ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν να αποδώσει κατηγορίες και θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου».

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο μνημείο για τις μάνες των αγνοουμένων, είπε ότι φτιάχτηκε με τη συνεισφορά των δύο κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής. Ανακοίνωσε δε ότι στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ» και μια αφιέρωση στους αγνοουμένους της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Καμμένος δέχθηκε αποδοκιμασίες από μερίδα παρισταμένων αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη συμφωνία των Πρεσπών. Για την υπόθεση έδωσε κατάθεση στις αστυνομικές αρχές Λευκωσίας και αποδόθηκαν κατηγορίες σε τρία άτομα για πρόκληση ανησυχίας και δημόσια εξύβριση.

Αποδοκιμασίες εις βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας εκδηλώθηκαν και μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974, στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά εννέα άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, φοιτητές, οδηγήθηκαν στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λευκωσίας και ανακρίθηκαν για το συμβάν.

Χθες, έγιναν εξάλλου τα αποκαλυπτήρια του αεροσκάφους Νοράτλας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974. Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Καμμένος, καθώς και αεροπόροι που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ