55ο Ράλλυ: Το Αιγαίο τούς περιμένει

55ο Ράλλυ: Το Αιγαίο τούς περιμένει

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρώτο προορισμό την Αμοργό άνοιξε χθες πανιά ο στόλος του 55ου Ράλλυ Αιγαίου. Ο ιστορικός θεσμός του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και αυτή τη χρονιά επιθυμεί να προσθέσει ακόμη μία χρυσή σελίδα στο… βιβλίο της ελληνικής ανοικτής θάλασσας. Με δύο ξένες συμμετοχές από Ρουμανία και Αυστρία, ολυμπιονίκες, πρωταθλητές τριγώνου και πολλές, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ανακατατάξεις στα πληρώματα, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο από τα 350 ναυτικά μίλια της διοργάνωσης.

Η αγάπη των Ελλήνων ιστιοπλόων για τη διοργάνωση που έβαλε την Ελλάδα στον διεθνή… χάρτη της ανοικτής θάλασσας είναι τόσο μεγάλη που ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν ιστιοπλόοι που έχουν τρέξει σε περισσότερες από 35 διοργανώσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος παρά τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό κι ενώ οι γιατροί τού συνέστησαν να μην αγωνιστεί, ο ολυμπιονίκης θα βρεθεί στο τιμόνι του «Bullet – Encode».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αυτή τη χρονιά η συμμετοχή του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην αγωνιστική κατηγορία (ORCi). Με κυβερνήτες τον ολυμπιονίκη –και πλωτάρχη (Π/Ν)– Λεωνίδα Πελεκανάκη και τον πλωτάρχη Δημήτρη Σουβαλτζή (Π/Ν), και στο πλήρωμα τον έμπειρο ιστιοπλόο Αλφη Γεωργιάδη, κάποιοι θεωρούν το «Αlsuma» φαβορί για τη διάκριση. «Είμαι χαρούμενος που πρώτη φορά θα τρέξω με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στην αγωνιστική κατηγορία. Μέχρι τώρα αγωνιζόμασταν με υποδεέστερα σκάφη. Θα τρέξουμε με γνώμονα, πρώτα από όλα, την ασφάλεια των δοκίμων και, βεβαίως, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το τι θα έρθουμε θα το δείξουν τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Στο πλήρωμα του «Bullet – Encode» βρίσκεται και ο ασημένιος ολυμπιονίκης της κωπηλασίας (2008) Δημήτρης Μούγιος. Ο παλαιός κωπηλάτης γνώρισε μέσα από το Ράλλυ Αιγαίου την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας και εφέτος θα αγωνιστεί δεύτερη χρονιά (πέρυσι έτρεξε με το Optimum, που ήταν ο νικητής του αγώνα). «Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στον ιστορικό αγώνα του Αιγαίου και ελπίζω ότι θα έχω και δεύτερη πρωτιά. Η αγωνιστική ιστιοπλοΐα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και ελπίζω αυτός ο ενθουσιασμός για το άθλημα να μη σβήσει. Τα σπορ της θάλασσας πάντα με συνεπαίρνουν. Για εμένα δεν έχει τόση σημασία η επιτυχία, όσο το ταξίδι. Βέβαια, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, στο τέλος πάντα βγαίνεις νικητής, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή τύχη και καλές θάλασσες», τόνισε ο Δημήτρης Μούγιος.

Το επετειακό 55ο Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας. Στόχος των διοργανωτών του είναι να ευαισθητοποιήσει τα πληρώματά του αλλά και τους κατοίκους των νησιών που θα επισκεφθεί για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών συσκευασιών. Με τη βοήθεια επιστημόνων της «Helmepa» θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή