Τσιόδρας: Αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την συμφωνία υπάρχει θέμα δεδηλωμένης

Τσιόδρας: Αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την συμφωνία υπάρχει θέμα δεδηλωμένης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι δεν είναι συμπλήρωμα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και προσθέτει:«Υπάρχουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα πάνε στη ΝΔ, ούτε στο ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει κεντρώος κόσμος που πίστεψε ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη θα γινόταν ένα κεντρώο κόμμα και βλέπει να έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά. Υπάρχουν νέοι που δεν θα πάνε ούτε σε αυτούς που κυβέρνησαν, ούτε σε αυτούς που κυβερνούν. Εκεί θα κριθούμε». Για τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του Ποταμιού για τις συνεργασίες εκτιμά μιλώντας στο Πρακτορείο ότι «οι διαρκείς δηλώσεις για το αν θα συνεργαστούμε με τον ένα ή με τον άλλο, θολώνουν το μήνυμα του Ποταμιού» και σημειώνει ότι «ο κ. Ψαριανός έχει πει διάφορα και σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι δεν ήταν λάθος η συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα και σημειώνει ότι οι διαφορές τους ήταν κυρίως στον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε μείζονα ζητήματα, όπως στο Μακεδονικό και στο αίτημα των εκλογών,οι οποίες ελήφθησαν παρά την αντίθετη βούληση της πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο το Ποτάμι θα καταθέσει προτάσεις για την παραγωγή, την παιδεία, το Δημόσιο, τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες και τα γεωστρατηγικά και από τη συμφωνία σε αυτές τις προτάσεις θα κριθεί η μετεκλογική τους κυβερνητική συνεργασία με το πρώτο κόμμα.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση του Ποταμιού κατά την ψηφοφορία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι η στήριξή τους στη συμφωνία δεν σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση και συμπληρώνει ότι «αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν, ακόμη κι αν ψηφιστεί η συμφωνία, τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή