ΕΛΛΑΔΑ

Εσπασαν τα ισόβια στον Γ. Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος «Ερμής»

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας έσπασαν τα ισόβια που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο, πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών δύο ελαφρυντικά, του προτέρου εντίμου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή των ισοβίων σε κάθειρξη 14 ετών.

Στους συγκατηγορούμενους του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Ν. Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο. Πρωτοδίκως ο Α.Καντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Ν. Λεονταρίδης σε 20.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τους τρεις κατηγορούμενος να καταβάλλουν αλληλεγγύως και είς ολοκλήρου αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ