«Ερ. Ντυνάν»: παράταση έως τις 3 Αυγούστου για τις μη δεσμευτικές προσφορές

«Ερ. Ντυνάν»: παράταση έως τις 3 Αυγούστου για τις μη δεσμευτικές προσφορές

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση  δόθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν». Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι στις 3 Αυγούστου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές δεν αναμένονται πριν από τον Σεπτέμβριο και αφού ανοίξουν τα data rooms για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εξαγορά της εταιρείας «Ημιθέα» (της θυγατρικής δηλαδή που έχει το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν») θεωρείται υψηλό, καθώς περίπου 23 υποψήφιοι επενδυτές φέρονται να έχουν μπει στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να έχουν παραλάβει το ενημερωτικό (teaser), υπογράφοντας συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs).

Μεταξύ αυτών είναι το CVC Capital, η «Αποστολόπουλος Holdings» και οι εγχώριοι όμιλοι «Ιασώ», Ευρωκλινική, Βιοϊατρική, τα funds Farallon, Davidson Kempner, Mubadala, καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο real estate. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η Pillarstone, η επενδυτική πλατφόρμα με βασικό μέτοχο το αμερικανικό fund KKR, που την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τη συμμετοχή του στη Notos Com. Η στρατηγική της Pillarstone είναι να συμμετέχει μαζί με τις τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων που βαρύνονται με υψηλό δανεισμό με στόχο την εξυγίανσή τους και στη συνέχεια τη μεταπώλησή τους.

Από την πλευρά Αποστολόπουλου, η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επιδιώκεται μέσω του private equity fund Davidson Kempner, ενώ ζητούμενο είναι η στάση που θα τηρήσει το CVC Capital, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του «Υγεία». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, σκεπτικισμός διατυπώνεται και από άλλους υποψήφιους επενδυτές και η τελική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα κριθεί στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η Πειραιώς αποτιμά την «Ημιθέα» στα βιβλία της με κόστος λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Tράπεζα Πειραιώς, μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού «Hμιθέα», απέκτησε το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ το «Eρρίκος Nτυνάν» που βαρυνόταν με δάνεια 90 εκατ. ευρώ και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκατ. ευρώ. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate και clawback ανήλθε πέρυσι σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016. Με δεδομένο, όμως, ότι το νοσοκομείο δεν έχει αναστρέψει τη ζημιογόνο πορεία του και επιπλέον διαθέτει αρνητική καθαρή θέση, η αγορά εκτιμά ότι οι προσφορές θα κινηθούν κάτω από την αποτίμηση της τράπεζας, αλλά σε κάθε περίπτωση το τίμημα θα είναι συνάρτηση της στρατηγικής στόχευσης του υποψήφιου επενδυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή